Sezon na wesela trwa w najlepsze. W tym roku prawdziwym hitem okazał się gulasz. Nam udało się, zdobyć przepis na to danie od weselnej kucharki. Poznaj go i zrób na obiad. Rodzina będzie zachwycona, bo gulasz jeszcze nigdy nie był tak smaczny.
Uwielbiamy dania jednogarnkowe za to, że w zasadzie robią się same. Gulasze, które przyrządzamy według wielu wariacji, to nieodłączny element naszego (ale nie tylko) stołu. Nasi sąsiedzi od dawna szykują Pichelsteiner, czyli gulasz z kilku gatunków m...
Kuchnia gruzińska dla wielu osób kończy się na chinkali i czaszuszuli. Skrywa w sobie jednak o wiele więcej przysmaków, które kuszą aromatem i smakiem. Tomasz Strzelczyk odkrył tym razem przepis na czachochbili. Ten wyjątkowy gulasz z kurczaka świetn...
Chłopski garnek to kulinarny klasyk, który nigdy nie wychodzi z mody. Jego prostota, sytość i wszechstronność sprawiają, że jest idealnym daniem na jesienne wieczory. A co najważniejsze, przygotujesz go w jednym garnku, oszczędzając czas i zmywanie.
Lato to czas, kiedy ogrody pękają w szwach od świeżych owoców. Wśród nich królują bezapelacyjnie porzeczki - czerwone, czarne i białe. Te pyszne i aromatyczne owoce doskonale nadają się do ciast, tart, dżemów i kompotów. Ale jest jeden deser, który z...
Oto tradycyjny, bardzo stary sposób na peklowane mięso, które sprawdzi się świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Taki obiad można przygotować z wyprzedzeniem, a z kawałka niedrogiego mięsa wyczarować cuda.
Bułki ze sklepu odejdą w niepamięć, jeżeli przygotujesz je sama. Przepis jest banalny, a smak pieczywa nie do pobicia. Zrób i o doskonale chrupiących bułkach przekonaj się sama. Od teraz ty i twoja rodzina będziecie cieszyli się świeżym pieczywem pod...
Jeżeli nie masz pomysłu na deser, poznaj stary przepis mojej babci. Przygotujesz z niego doskonały sernik na zimno, który od pierwszego kęsa pokocha cała rodzina. Smak uzależnia i będziesz przygotowywała go znacznie częściej. Szczegóły poznasz w dals...
Zwykle pasztet jest tłusty i ciężkostrawny. Jednak babcia robi go z wyjątkowego produktu. Wychodzi pyszny, delikatny i lekki. Polecam każdemu tę sprawdzoną recepturę na pasztet z cukinii.
Nietrudno dziś o kupną chałwę. Nieco trudniej jednak o dobrą kupną chałwę. A zdrową i dobrą kupną chałwę kupić – to prawdziwa sztuka. Najlepiej zrobić ją samodzielnie.
THQ Nordic wspólnie z wydawnictwem Panini Verlag przygotowało nie lada gratkę dla fanów Gothica, którzy po godzinach spędzonych w grze lubią upichcić coś dobrego. Ruszyła bowiem przedsprzedaż książek kucharskich inspirowanych popularną serią.Informac...