Co podać dzieciom i reszcie rodziny na początek dnia, aby zapewnić energię i humor? Reporterka WP Karolina Motylewska zapytała o to Ewę Wachowicz. Prowadząca "Halo tu Polsat" wymieniła rozmaite śniadanie, ale z dobrym i łatwoprzyswajalnym białkiem. Na początek dnia poleca jajka w różnych formach, np...
Nad Bałtyk przyjeżdżamy nie tylko, by wypocząć, ale również po to, by skosztować świeżych, lokalnych ryb. Warto wiedzieć, które gatunki naprawdę warto jeść i kupować, na co zwrócić uwagę w smażalni lub w porcie oraz jakie ryby są najlepsze latem, jes...
Należę do lobby maślanego i bez wahania wybieram masło jako podstawowy tłuszcz w kuchni. Często klaruję je sama – takie domowe i aromatyczne świetnie sprawdza się do smażenia, ale nie tylko. Uwielbiam masło palone – jego...
Trwa wakacyjna przerwa w "halo tu polsat" - gwiazdy programu korzystają z wolnego czasu i ładują baterie w różnych zakątkach Polski i świata. Szefowa kuchni "halo", Ewa Wachowicz, znana z zamiłowania do aktywnego wypoczynku, za wakacyjną destynację o...
Ciasto ze śliwkami od Ewy Wachowicz jest prostą wariacją na temat klasycznego przepisu. W jednej misce wymieszasz wszystkie składniki na puszysty placek. Zaskoczeniem są wiórki kokosowe, które nie tylko dodają przyjemnego orzechowego aromatu, ale spe...
Czas na oficjalne potwierdzenie kolejnych zmiany w "halo tu polsat", te zapowiadają się zaś... smakowicie. Do grona prowadzących program dołącza bowiem jedyna i niepowtarzalna Ewa Wachowicz, która jak do tej pory królowała w kuchennej części studia....
Już niebawem ruszy kolejny sezon "halo tu polsat". Na fanów śniadaniówki czeka sporo nowości. Jedną z nich będą nowe pary prowadzących. W piątek, 22 sierpnia ogłoszono, że do Krzysztofa Ibisza dołączy Ewa Wachowicz. Ten wybór wzbudził mieszane odczuc...
Choć ostatnio wszyscy marynują grzyby, Ewa Wachowicz poszła pod prąd. W octowej marynacie można umieścić właśnie grzyby, owoce, a także sezonowe warzywa. Gwiazda postawiła na dynię i podzieliła się pysznym przepisem.
Kiszenie to sztuka znana w Europie od wieków. Azjatyckie kuchnie pokazują jednak, że można kisić nie tylko kapustę czy ogórki. Warto się zainspirować ich podejściem i wkroczyć w świat nietypowych kiszonek. Mieszkam w Azji i podzielę się ichniejszymi...
Tosty francuskie, znane też jako pain perdu (stracony chleb), mają długą historię i są popularne na całym świecie. W wersji słodkiej podaje się je z syropem, owocami i cukrem pudrem. Warianty słone to często te z dodatki...
Choć na imprezach królują klasyki w stylu jarzynowej czy gyros, jest jedna sałatka, która niezmiennie robi furorę, mimo że składa się z zaledwie kilku prostych składników. Mowa o tzw. "siódemce" Ewy Wachowicz – warstwowej sałatce, która łączy w sobie...