Dynia jest bardzo lubiana nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie. Znana jest z tego, że potrafi osiągać imponujące rozmiary. Pomarańczowe owce są smaczne i mają szerokie zastosowanie w kuchni. Zaradne gospodynie robią z niej przetwory do słoików,...
Nawet nastolatkowie coraz częściej uważają, że kobietom można płacić mniej, a młodzi Demokraci mówią, że z równouprawnienia jest więcej szkód niż pożytku
Dubaj znów przesuwa granice — tym razem na talerzu. Już we wrześniu otworzy się WOOHOO, restauracja, której szefem kuchni będzie... sztuczna inteligencja. To pierwszy taki przypadek na świecie, gdzie za smak, kompozycję i kreatywność odpowiada nie cz...
Mszyce to prawdziwa zmora każdego ogrodnika – potrafią błyskawicznie opanować rośliny, powodując ich usychanie i deformacje. Na szczęście istnieje prosty, naturalny sposób, który pomoże Ci skutecznie je zwalczyć, bez użycia chemii! Ten domowy trik za...
Łowcy, przed Wami przedostatnia odsłona lipcowego rozdawnictwa sponsorowanego przez amerykańskiego giganta. W tym tygodniu firma Amazon przygotowała dla swoich abonentów pakiet dwóch darmowych tytułów na PC. Czwarta w tym miesiącu rotacja Prime Gamin...
Też tak macie, że od kilku sezonów zastanawiacie się nad kupnem elektrycznego grilla, ale za każdym razem dochodzicie do wniosku, że to urządzenie, bez którego można się obejść? Bo to tylko grill? No więc Tefal OptiGrill 4w1 XL to nie jest "tylko" gr...
To historia, która brzmi jak scenariusz komedii kryminalnej, ale wydarzyła się naprawdę. W jednym z domów w gminie Augustów (woj. podlaskie) doszło do niecodziennego włamania. Mężczyzna w samej bieliźnie postanowił... przebić się przez ścianę z piwni...
W sercu Krakowa, w miejscu, gdzie tradycja łączy się z nowoczesnością, znajduje się Kuryer Restaurant – lokal, który nie tylko celebruje smaki dawnego Krakowa, ale też potrafi zaskakiwać świeżym spojrzeniem na kuchnię regionalną. W ramach festiwalu f...
W ramach tegorocznego festiwalu fine diningowego rozmawiamy z Kacprem Sawoniem, szefem kuchni krakowskiej restauracji Gustaw. To kuchnia techniczna, ale bliska naturze. Innowacyjna, ale nieodcinająca się od smaków dzieciństwa. A przede wszystkim - sk...