Polska Izba Żywności Ekologicznej przekonuje, że wprowadzanie do codziennego jadłospisu dzieci i młodzieży produktów BIO – nie tylko w domach, ale także w żywieniu zbiorowym w przedszkolach i szkołach, może pozytywnie wpłynąć na bardziej świadome i odpowiedzialne decyzje żywieniowe przyszłych pokole...
Polska Izba Żywności Ekologicznej przekonuje, że wprowadzanie do codziennego jadłospisu dzieci i młodzieży produktów BIO – nie tylko w domach, ale także w żywieniu zbiorowym w przedszkolach i szkołach, może pozytywnie wpłynąć na bardziej świadome i o...
W nowojorskim Javits Center na Manhattanie zakończyły się we wtorek trwające od 29 czerwca targi Summer Fancy Food Show. Wśród wystawców z ponad 40 krajów znaleźli się również polscy producenci i eksperci. Według organizatorów to najważniejsze wydarz...
Amerykański start-up opracował metodę wytwarzania masła z CO2. Badania opłacił twórca Microsoftu Bill Gates, który przekonuje, że produkcja żywności z pominięciem procesów biologicznych może być bardzo korzystna dla środowiska – ”potencjał w zakresie...
Amerykańscy inżynierowie triumfują w konkursie NASA na żywność przyszłości. Ich rozwiązania mają znaleźć zastosowanie zarówno w kosmosie, jak i na Ziemi.
Wody Białej Głuchołaskiej zalały Głuchołazy. Woda przerwała wał i wlała się do centrum miasta. Nurt porwał także most tymczasowy oraz sąsiadujący z nim most docelowy. Sprawdzamy, co o sytuacji w Głuchołazach mówi burmistrz miasta.
Pomimo sezonu część warzyw i owoców znacznie drożeje. Producenci alarmują o brakach spowodowanych suszą, a wcześniej przymrozkami. W kolejce do wzrostów czekają już m.in. jajka.
Ważny apel Głównego Inspektora Sanitarnego do mieszkańców terenów dotkniętych powodziom. Chodzi o spożywanie pokarmów, które miały kontakt z wodą powodziową. Szef GIS przypomina, że nie wolno tego robić, nawet jeżeli mamy żywność w hermetycznie zamkn...
Rynek e-grocery jest w Polsce ciągle stosunkowo mało popularny na tle Europy. Również dlatego w najbliższych latach ma szanse szybko się rozwijać. Jak tłumaczy członek zarządu PayU, może zadziałać "efekt Biedronki i Lidla".
Nawet 11 porcji dziennie. Przetworzona żywność może zwiększać ryzyko wczesnych objawów Parkinsona, Artykuł Nowe badania z Chin: Przetworzona żywność może przyspieszyć rozwój Parkinsona pochodzi z serwisu Alert Medyczny.