W ostatnich latach coraz większym zainteresowaniem wśród hodowców i konsumentów cieszy się mleko pochodzące od krów o genotypie A2A2. Wynika to z rosnącej świadomości zdrowotnej, poszukiwania produktów naturalnych, a także z trendów rynkowych ukierunkowanych na różnicowanie oferty mleczarskiej.
Ilość odsłon: 9
źródło: https://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/bydlo-i-mleko/produkcja-mleka-a2a2-zyskuje-na-popularnosci,165486.html
dodano: 2025-09-01 08:23:13
Inne znaleziska:
Nowa jakość mleka doceniona – A2A2 od Mlekovity z najwyższym wyróżnieniem
ewysmaz.pl
Grupa Mlekovita po raz kolejny potwierdza swoją pozycję lidera branży mleczarskiej. Innowacyjna linia produktów z mleka A2A2, wyróżniająca się wyjątkową przyswajalnością białka, zdobyła prestiżowy tytuł „Złotej Innowacji FMCG 2025”, po Złotym Medalu...
ewysmaz.pl, 2025-10-29 23:31:12
2025-10-29 23:31:12
Mlekovita z dwiema dużymi nagrodami. Produkty A2A2 znów docenione
tygodnik-rolniczy.pl
Koniec października to dla Grupy Mlekovita wyjątkowy czas – po raz kolejny została doceniona za innowacyjność i najwyższą jakość swoich produktów. Podczas dwóch prestiżowych wydarzeń branżowych firma otrzymała wyróżnienia potwierdzające jej pozycję l...
tygodnik-rolniczy.pl, 2025-11-23 16:07:07
2025-11-23 16:07:07
Produkcja mleka wyhamuje? Nowa prognoza KE do 2035 r.
tygodnik-rolniczy.pl
Po latach dynamicznych zmian rynek mleka wchodzi w spokojniejszą, ale wcale nie łatwiejszą dekadę. Najnowsza prognoza Komisji Europejskiej do 2035 r. pokazuje wyraźnie, że unijne mleczarstwo nie będzie już rosło tak jak dotychczas. Produkcja wyhamuje...
tygodnik-rolniczy.pl, 2025-12-17 13:18:19
2025-12-17 13:18:19
Edukacja seniorów zyskuje nowy wymiar. Od pierwszej pomocy po finanse
interia.pl
Seniorzy uczą się ratować życie, bronić portfela i lepiej korzystać ze świadczeń. W Częstochowie odbyła się kolejna odsłona projektu "Razem dla seniorów". Jest to wspólna inicjatywa ZUS i Lotniczego Pogotowia Ratunkowego. "To wiedza, która może urato...
interia.pl, 2025-07-18 16:52:03
2025-07-18 16:52:03
„Kardiologia w Polsce zyskuje nową jakość”. Podziękowania od minister dla kardiologów za ostatnie działania
newsmed.pl
Po 18 miesiącach pracy Krajowa Rada ds. Kardiologii przedstawiła propozycje mające usprawnić leczenie chorób serca w Polsce.
newsmed.pl, 2025-07-19 15:38:04
2025-07-19 15:38:04
Wyspa Estyjska rośnie z dnia na dzień. Polska zyskuje nowy ląd
tech.wp.pl
Na Zatoce Wiślanej powstaje nowa, sztuczna wyspa. Wyspa Estyjska, tworzona z urobku z prac czerpalnych, ma stać się rajem dla ptaków. Jej aktualne wypełnienie osiągnęło już 20 proc.
tech.wp.pl, 2025-07-20 08:09:13
2025-07-20 08:09:13
​Kto zyskuje, a kto traci na antyimigranckich marszach? Magdalena Biejat odpowie w RMF FM
rmf24.pl
Czy antyimigranckie marsze w polskich miastach to zbijanie politycznego kapitału? Czy tego typu narracja to realny problem? A może zawodzi polityka informacyjna rządu? - o to m.in. zapytamy w Porannej rozmowie w RMF FM Magdalenę Biejat, wicemarszałek...
rmf24.pl, 2025-07-21 06:09:11
2025-07-21 06:09:11
Polacy wydają mniej na mięso i wędliny. Teraz ten zamiennik zyskuje na popularności
kobieta.onet.pl
Zmieniające się nawyki konsumentów w Polsce coraz wyraźniej odbijają się na rynku spożywczym. Jak wynika z danych przytaczanych przez "Puls Biznesu", w pierwszym kwartale 2025 r. polskie gospodarstwa domowe ograniczyły wydatki na mięso i wędliny, pod...
kobieta.onet.pl, 2025-07-21 07:49:06
2025-07-21 07:49:06
mObywatel zyskuje nową funkcję. Weryfikacja łatwa jak nigdy
antyweb.pl
mObywatel to aplikacja, która wystartowała po prostu jako nasz cyfrowy dowód, aby z każdym rokiem rozbudowywać się o coraz to kolejne funkcje. Dzięki temu dzisiaj mamy narzędzie wygodne i przydatne w wielu sytuacjach. Teraz dochodzi kolejna, która ud...
antyweb.pl, 2025-07-21 17:19:03
2025-07-21 17:19:03
Restauracji w Polsce jest już ponad 100 tys. Kto najbardziej zyskuje?
pro.rp.pl
Rynek gastronomiczny tylko w pierwszym półroczu urósł o blisko 2 tys. placówek, a ich liczba po raz pierwszy przekroczyła 100 tys. Wciąż mocno rośnie segment food-trucków, ale klasycznych restauracji też przybywa.
pro.rp.pl, 2025-07-22 04:49:05
2025-07-22 04:49:05