W ostatnich latach coraz większym zainteresowaniem wśród hodowców i konsumentów cieszy się mleko pochodzące od krów o genotypie A2A2. Wynika to z rosnącej świadomości zdrowotnej, poszukiwania produktów naturalnych, a także z trendów rynkowych ukierunkowanych na różnicowanie oferty mleczarskiej.
Grupa Mlekovita po raz kolejny potwierdza swoją pozycję lidera branży mleczarskiej. Innowacyjna linia produktów z mleka A2A2, wyróżniająca się wyjątkową przyswajalnością białka, zdobyła prestiżowy tytuł „Złotej Innowacji FMCG 2025”, po Złotym Medalu...
Koniec października to dla Grupy Mlekovita wyjątkowy czas – po raz kolejny została doceniona za innowacyjność i najwyższą jakość swoich produktów. Podczas dwóch prestiżowych wydarzeń branżowych firma otrzymała wyróżnienia potwierdzające jej pozycję l...
Po latach dynamicznych zmian rynek mleka wchodzi w spokojniejszą, ale wcale nie łatwiejszą dekadę. Najnowsza prognoza Komisji Europejskiej do 2035 r. pokazuje wyraźnie, że unijne mleczarstwo nie będzie już rosło tak jak dotychczas. Produkcja wyhamuje...
Seniorzy uczą się ratować życie, bronić portfela i lepiej korzystać ze świadczeń. W Częstochowie odbyła się kolejna odsłona projektu "Razem dla seniorów". Jest to wspólna inicjatywa ZUS i Lotniczego Pogotowia Ratunkowego. "To wiedza, która może urato...
Na Zatoce Wiślanej powstaje nowa, sztuczna wyspa. Wyspa Estyjska, tworzona z urobku z prac czerpalnych, ma stać się rajem dla ptaków. Jej aktualne wypełnienie osiągnęło już 20 proc.
Czy antyimigranckie marsze w polskich miastach to zbijanie politycznego kapitału? Czy tego typu narracja to realny problem? A może zawodzi polityka informacyjna rządu? - o to m.in. zapytamy w Porannej rozmowie w RMF FM Magdalenę Biejat, wicemarszałek...
Zmieniające się nawyki konsumentów w Polsce coraz wyraźniej odbijają się na rynku spożywczym. Jak wynika z danych przytaczanych przez "Puls Biznesu", w pierwszym kwartale 2025 r. polskie gospodarstwa domowe ograniczyły wydatki na mięso i wędliny, pod...
mObywatel to aplikacja, która wystartowała po prostu jako nasz cyfrowy dowód, aby z każdym rokiem rozbudowywać się o coraz to kolejne funkcje. Dzięki temu dzisiaj mamy narzędzie wygodne i przydatne w wielu sytuacjach. Teraz dochodzi kolejna, która ud...
Rynek gastronomiczny tylko w pierwszym półroczu urósł o blisko 2 tys. placówek, a ich liczba po raz pierwszy przekroczyła 100 tys. Wciąż mocno rośnie segment food-trucków, ale klasycznych restauracji też przybywa.