Do kanapek, do deski serów, koreczków, do dań z grilla. Marynowany czosnek jest jednym z tych przetworów, które robię każdego roku. Przetwory robiłam już z wielu przepisów, jednak czosnek przyrządzony według sposobu siostry Anastazji zdecydowanie smakuje mi najbardziej. Marynowane ząbki to mistrzost...
Ilość odsłon: 31
źródło: https://smakosze.pl/wloz-do-sloikow-i-dodaj-zalewe-marynowany-czosnek-siostry-anastazji-to-mistrzostwo-swiata-mp-mp-180824
kategoria: informacje, 2024-08-19 00:05:05
Inne znaleziska:
Wbij igłę w śliwki i włóż do słoików. Ten patent zasługuje na medal olimpijski
smakosze.pl
Sezon na śliwki jeszcze trwa, więc to dobry pretekst, aby poznać ten zaskakujący patent. Z nakłutych owoców umieszczonych w słoikach przygotujesz doskonały kompot. To nigdy nie było aż tak łatwe. Czytaj dalej, a poznasz wszystkie szczegóły. 
smakosze.pl, 2024-08-17 20:08:02
2024-08-17 20:08:02
Przenigdy nie używaj takich wieczek do słoików. Przez nie wszystkie przetwory będą do wyrzucenia
smakosze.pl
Popularny kucharz z polskiego kulinarnego YouTube'a zwrócił uwagę na fatalny problem z wieczkami do słoików. Jeśli twoje przetwory nagminnie się psują, może winna jest przyczyna, którą wskazał.
smakosze.pl, 2024-07-23 21:26:03
2024-07-23 21:26:03
Kroję pomidory i pakuję do słoików z cebulą i ziołami. Zimą każdy mi dziękuje
smakosze.pl
Smak wyhodowanych latem pomidorów możesz zatrzymać na dłużej. Przygotuj je w marynacie wraz z ziołami, a będziesz przyrządzać je co roku. Smak zachwyci każdego, a w dodatku poproszą cię o przepis. Koniecznie musisz wypróbować ten sposób. 
smakosze.pl, 2024-07-27 23:23:05
2024-07-27 23:23:05
Wachowicz pakuje koperek do słoików i sypie ten składnik. Jest świeży przez długi czas
smakosze.pl
Koperek w krótkim czasie traci świeżość? Poznaj radę Ewy Wachowicz na przechowywanie, a to cenne zioło zachowa swój smak na długo. Sposób jest łatwy, a przede wszystkim skuteczny. Od teraz będziesz cieszyć się doskonałym smakiem koperku za każdym raz...
smakosze.pl, 2024-07-30 09:28:04
2024-07-30 09:28:04
Na wakacje pod namiot zabieram kilka słoików. O niebo lepsza niż ze sklepu
pysznosci.pl
Jest niezastąpiona na wyjazdach i kojarzy się głównie z biwakowaniem pod chmurką. Kiedy dostęp do kuchni jest ograniczony, a jeść coś w końcu trzeba, to domowa konserwa w słoiku sprawdza się po prostu znakomicie. Ma lepszy skład niż wiele sklepowych...
pysznosci.pl, 2024-08-05 14:53:02
2024-08-05 14:53:02
Pakując mięso do słoików stosuję 1 zasadę. Domowa tyrolska wychodzi jak marzenie
smakosze.pl
Zapomnij o pełnych konserwantów konserwach ze sklepu. Domowa mielonka tyrolska jest o wiele smaczniejsza, a z tym przepisem przygotujesz ją bez problemu. Poznaj jedną zasadę, dzięki której ten przysmak wyjdzie doskonały za każdym razem. Szczegóły poz...
smakosze.pl, 2024-08-08 20:15:05
2024-08-08 20:15:05
Kroję cukinię i wkładam do słoików. Dzięki specjalnej zalewie smakuje jak borowiki
smakosze.pl
Ta chrupiąca marynowana cukinia wychodzi w smaku zupełnie niepodobna do samej siebie. To prawdziwa bomba piątego smaku. Smakując tej ciekawej postaci warzywa polubisz ją jeszcze bardziej.
smakosze.pl, 2024-08-09 21:03:03
2024-08-09 21:03:03
Pakuję pomidory do słoików i wlewam tę mieszankę. Zimą dostaję za nie podziękowania
smakosze.pl
Pomidory mogę jeść przez cały rok. Te zamknięte w słoikach z aromatyczną mieszanką, smakują wyjątkowo. Podaję je do dań mięsnych i ziemniaczanych. Pomidory znakomicie wzbogacają smak potraw. 
smakosze.pl, 2024-08-09 23:05:03
2024-08-09 23:05:03
Doprawiam nimi mięso i wkładam do słoików. Przetworami zajadamy się przez całą zimę
smakosze.pl
Domowe przetwory to temat nr 1 w drugiej połowie lata. Zazwyczaj ograniczamy się do owocowych i warzywnych. A przecież można przygotowywać także słoiki z mięsem.
smakosze.pl, 2024-08-11 18:59:03
2024-08-11 18:59:03
Wlej do słoików zamiast solanki. Ogórki kiszone będą gotowe jeszcze szybciej
smakosze.pl
Oto przepis na ogórki kiszone na dopalaczach. Zamiast zamykać je w słoiku i czekać na rozpoczęcie fermentacji, szczepimy zalewę już gotowymi bakteriami. Efekt? Dobrze ukiszone ogórki w kilka dni.
smakosze.pl, 2024-08-12 13:05:02
2024-08-12 13:05:02