Czy wiesz, że kotlety mielone mogą być jeszcze lepsze? Wystarczy do mięsa dodać jeden składnik, a wyjdą delikatniejsze i o wiele smaczniejsze. Poznaj nie tylko tajemniczy dodatek, ale też przepis, dzięki któremu kotlety wyjdą doskonałe.
Mięso mielone często wykorzystujemy w kuchni. Staramy się wybierać produkt najwyższej jakości, jednak mięso z takim dopiskiem powinniśmy omijać szerokim łukiem. Zawiera dodatki, których nie chcielibyśmy spożywać. Podpowiadamy, jakiego mięso mielonego...
Ten przepis pozwala wydobyć niezwykłe właściwości zwykłego mięsa mielonego. Zmienia je bowiem w pieczeń, którą przygotowuje się banalnie, ale która na stole wygląda obłędnie. Tak też zresztą smakuje.
Większości z nas dobry domowy pasztet kojarzy się z pysznym smakiem, ale też dużą ilością wysiłku, który wchodzi w jego przygotowanie. Ten przepis na pieczeń rzymską zdecydowanie upraszcza sprawę. Zmieniamy w nim mięso mielone w danie podobne do pasz...
Jak i ile gotować kaszę gryczaną? Poznaj sekrety kaszy gryczanej! Dobra kasza gryczana to petarda w każdej kuchni – zdrowa, sycąca i uniwersalna. Pasuje do mięsa, warzyw, sosów. My pieczemy nawet piernik gryczany, ale czy wiesz, jak prawidłowo ugotow...
W końcu ruszył sezon na grzyby. W lasach można znaleźć już kurki, które tak lubimy. Pyszne grzyby pasują do wielu dań. Jednak jak wyczyścić kurki? Sposób mojej babci jest skuteczny, dlatego każdemu go polecam.
Ziemniak to warzywo niemalże doskonałe, a jednym z jego największych atutów jest to, że dał początek frytkom. Te ziemniaczane kąski znane i uwielbiane są na całym globie. Z okazji Międzynarodowego Dnia Frytek, który wypada 13 lipca, podpowiadamy, jak...
Ten przepis pokazuje, jak wszechstronnym produktem jest makaron. Przygotowujemy tu wersję gotowaną w bardzo nietypowy sposób. Jeśli szukasz zupełnie nowego pomysłu na danie makaronowe, być może oto właśnie on.
Zainspiruj się i na dzisiejszy obiad podaj fantastyczną zapiekankę. Wystarczy, że masz makaron i kilka składników, a przygotujesz przepyszne danie dla całej rodziny. Zachwycą się nią na tyle, że poproszą o niejedną dokładkę. Wypróbuj przepis, a będz...
Proste smażone placki pszenne z parzonego ciasta to doskonała przekąska na imprezę. Wystarczy podać je z dipami, by nakarmić gości, a ich przygotowanie nie kosztuje w ogóle wysiłku. Sekretem jest sposób przygotowania ciasta z użyciem wrzątku.
Proste rozwiązania są czasem najlepsze. Zamiast wymyślnych specyfików warto sięgać po stare i lubiane napoje. Poranne wypicie kefiru wymieszanego z pewnym dodatkiem ma sporo korzyści dla naszego organizmu. Nie tylko wzmocni on odporność, ale również...