Przetwory to doskonała forma na zachowanie smaku zebranych latem sezonowych warzyw. Każda gospodyni przyrządza tradycyjne kiszonki na zimę z ogórków i kapusty. Okazuje się także, że kiszone przetwory można przygotować jeszcze z innego warzywa. Czytaj dalej, a dowiesz się, o jakie warzywo chodzi oraz jak je ukisić.
Najczęściej podaje się ją do kotletów schabowych, ale są i miłośnicy wyjadania jej prosto z garnka. Kapusta zasmażana to dodatek, który pokochały całe pokolenia Polaków. Prosty trik sprawi, że będzie smakowała po prostu obłędnie.
Domowa kiszona kapusta ma wyjątkowy smak i jest bardzo zdrowa. Jednak jak ją zrobić, by nie była gorzka? Pewna czynność i czas mają tu kluczowe znaczenie. Zdradzamy tajniki na przygotowanie pysznej kiszonej kapusty.
Gołąbki to mięso mielone z dodatkami zawinięte w liście. Ale jakie liście? Większość z nas powiedziałaby, że kapusty. Ale Ewa Wachowicz ma na to swój pomysł.
Fuczki to danie, które pochodzi z Bieszczad i jest jednym z tradycyjnych specjałów tamtejszej kuchni. Są to placki przygotowywane z kiszonej kapusty, które zachwycają swoją chrupkością i intensywnym smakiem. Jeśli chcesz zaskoczyć swoją rodzinę czymś...
Pierogi z klasycznymi farszami szybko odejdą w niepamięć. Te z przepisu nie mają sobie równych i całą pewnością zaskoczą całą rodzinę. Będą prosili nie tylko o dokładkę, ale też o tajemniczą recepturę. Czytaj dalej, a poznasz składniki na farsz, jak...
Młoda kapusta to jedno z tych warzyw, które kojarzą się z wiosennymi i letnimi obiadami. Delikatna, soczysta i pełna smaku, doskonale komponuje się z różnymi dodatkami. Jednak istnieje jeden nieoczywisty składnik, który sprawi, że duszona młoda kapus...
Michał Kołodziejczak opublikował zdjęcie, na którym w oczy rzuca się jego pasek. Szczególną uwagę zwraca logo, które łudząco przypomina to należące do drogiej, włoskiej marki. Wiceminister rolnictwa ma słabość do luksusu?
Kiszona kapusta do obiadu nie ma sobie równych. Jednak jak ją kisić, by miała ten wyjątkowy smak i się udała? Dwie zasady zadecydują o kulinarnym sukcesie.
Z kapusty zrobimy dziesiątki, a nawet setki smacznych potraw. Z The post Chrupiąca i aromatyczna kapusta kiszona. Zrobienie jej to pikuś appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Kiszona kapusta jest ceniona przez wiele osób. Zdrowa i o charakterystycznym smaku, często przyrządzana jest na zimę. Jednak warto też ukisić kapustę, która zwykle podawana jest w formie surówek lub jako duszone warzywo. Czerwona kapusta na pewno prz...