- Ponad 90 proc. zaginionych dorosłych nie chce kontaktu z rodziną. Kiedy taka osoba zostaje "namierzona" i nie ma przesłanek kryminalnych, policja przekazuje najbliższym tylko taką informację: ta osoba żyje i nie życzy sobie kontaktu - mówi WP Dariusz Loranty, były policyjny negocjator. Uważa, że g...
Izabela Parzyszek została odnaleziona żywa po jedenastu dniach poszukiwań. Wciąż nie wiadomo dokładnie, co działo się przez ten czas z 35-latką. Więcej światła na sprawę rzuca prokurator. Wiadomo, w jakim charakterze w sprawie występuje kobieta i co...
Sprawa nagłego zniknięcia Izabeli Parzyszek odbiła się głośnym echem we wszystkich mediach w naszym kraju. Teraz prokuratura w końcu podjęła decyzję w sprawie zaginionego 35-latki. O wszystkim zdecydował jeden istotny czynnik.
Ręka do góry, kto zdążył pokłócić się o nazewnictwo jagód i borówek. Czas zakopać topór wojenny, bo zaczęliśmy nim wymachiwać, jak podczas zajadłych dyskusji o wychodzeniu na dwór i na pole. Napiszę przewrotnie: nie ma dobrej odpo...
Sztuczna inteligencja i inne rozwiązania technologiczne muszą odpowiadać na realne potrzeby pacjentów i świadczeniobiorców - mówi były szef Centrum e-Zdrowia w podcaście "Stechtoskop". Jego zdaniem wiele start-upów nie rozumie tych potrzeb.
Znany autor przepisów kulinarnych - Tomasz Strzelczyk - znowu zaskakuje. Na swoim kanale na YouTubie zaprezentował przepis na naleśniki. Przygotowuje je ze składnikiem, o którym większość by nawet nie pomyślała. Dzięki niemu smakują lepiej niż zazwyc...
Sezon wakacyjny 2024 rzuca światło na preferencje urlopowe Polek i Polaków. Z badania No Fluff Jobs, portalu z ofertami pracy, wynika, że większość z nas marzy o dłuższych urlopach, jednak plany te często rozmijają się z rzeczywistością. Raport przyn...
Ponad dwie trzecie Polaków (65 procent) planuje w tym roku wyruszyć w wakacyjną podróż - wynika z badania Payback Opinion Poll przeprowadzonego u progu letniego sezonu urlopowego przez firmę Payback. Dla 32 procent będzie to jedyny wyjazd rekreacyjny...
Grzyby już pojawiły się w polskich lasach. Wielu grzybiarzy z niecierpliwością czekało na ten moment. Niektórzy wypatrują gatunku grzyba, który smakuje na świeżo, ale warto też go suszyć, o czym nie każdy wie. Te suszone rarytasy podkręcą smak wielu...
Liście marchewki, rzodkiewki czy kalafiora traktujemy zazwyczaj jako niepotrzebne odpadki i wyrzucamy do kosza. Szkoda, bo skrywają dużo wartości odżywczych, a w dodatku są bardzo smaczne. Jak można wykorzystać je w kuchni?