Zupa kokosowa z dynią, soczewicą i batatem to kwintesencja kulinarnego komfortu. Jest gęsta, aksamitna i pełna zapachu przypraw, które rozgrzewają już od pierwszej łyżki. To jedno z tych dań, które nie tylko syci, ale także poprawia nastrój, otulając swoim smakiem jak miękki koc w chłodny dzień.
Zupa z krewetek, która przenosi prosto do serca Luizjany, to aromatyczne, pikantne i rozgrzewające danie pełne charakteru. Inspirowana kuchnią południowych Stanów Zjednoczonych, łączy w sobie soczystość owoców morza, słodycz kukurydzy i intensywność...
Zupa krem z białych warzyw to doskonała propozycja na zdrowy i lekki, a jednocześnie sycący obiad. Przygotowanie dania to pestka, a każdy kolejny kęs przyprawia kubki smakowe o zawrót głowy. Zupa zachwyca kremową, aksamitną konsystencją.
Jajecznica to śniadaniowy klasyk, którego specjalnie przedstawiać nie trzeba. Pozornie wydaje się być prosta — ot, tylko wbić jajka na patelnię. Jeśli jednak zrobisz ją tak, jak Francuzi, zakochasz się w jajecznicy na nowo.
W ostatnim posiedzeniu grupy roboczej „Wieprzowina” Copa-Cogeca, które odbyło się w Brukseli, uczestniczył ekspert Federacji Branżowych Związków Producentów Rolnych, dr inż. Jakub Borkowski z Polskiego Związku Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej „...
Jeśli lubisz pić kremową kawę rozpuszczalną, na pewno ucieszy cię promocja w Dino. Obecnie możesz kupić kawę Nescafé Crema w okazyjnej cenie – aż 10 zł taniej niż zwykle. Dowiedz się, co zrobić, aby dostać produkt w obniżonej cenie. Sprawdź również,...
Planujesz jesienną wycieczkę w górach? Ta pora roku sprzyja wędrówkom po szlakach, urzekając urokliwymi krajobrazami — paleta barw jest zachwycająca. Poza tym na trasach jest zdecydowanie mniej osób, a temperatury we wrześniu i październiku są wciąż...
W mediach społecznościowych, na profilu jednego z najbardziej znanych polskich projektantów pojawiły się ostatnio zdjęcia Jolanta Kwaśniewskiej, która zaprezentowała jesienną kolekcję ubrań. Były Pierwsza Dama jak zawsze pokazała klasę - elementy gar...
Ponad 52 tony warzyw w pierwszym sezonie, setki posiłków dla dzieci i potrzebujących, aktywizacja zawodowa oraz wyróżnienie jako „Dobra praktyka URBACT-u” – tak wyglądał debiut Miejskiej Farmy Wrocław. Teraz projekt wchodzi w kolejny etap: uprawy są...
Nowe badania wskazują, że regularne spożycie liściastych warzyw może istotnie obniżyć ryzyko miażdżycy i chorób układu krążenia. Artykuł Codzienna porcja zielonych warzyw liściastych obniża ryzyko wystąpienia miażdżycy pochodzi z serwisu Alert Medycz...