Szukasz szybkiego, sycącego i pysznego dania? Mamy dla Ciebie propozycję, która z pewnością Cię zaskoczy! Zapomnij o tradycyjnych racuchach na maślance czy kefirze. Poznaj przepis na wyjątkowe racuchy ziemniaczane, które podbiją podniebienia twoje i twoich bliskich.
Lato to czas, gdy w ogródkach krzaczki uginają się od warzywnych i owocowych cudów. Jednym z nich jest cukinia, jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw w kuchni. Chociaż kojarzy się głównie z plackami, to ten przepis pokochasz jeszcze bardziej.
Lubisz placki? Ja zwykle przyrządzałam placki z cukinii. Jednak wszystko się zmieniło, odkąd trafiłam na ten przepis. Dzięki niemu robię znakomite danie w mgnieniu oka.
Jak zrobić danie pyszne i szybkie? Wystarczy wymieszać serek wiejski z kilkoma składnikami. Wyjdą placki, że palce lizać. Przy nich racuchy i naleśniki wypadają blado.
Szukasz pomysłu na szybki, pożywny obiad? Przygotuj pożywne placki na kefirze. To danie robię regularnie w swoim domu. Wyśmienite dodatki sprawiają, że racuchy i placki ziemniaczane mogą się schować.
Racuchy mogą smakować jeszcze lepiej. Wystarczy, że przygotujesz je z jednym, owocowym dodatkiem. To słodkie danie w tej wersji pokocha cała rodzina. Poznaj przepis i przygotuj je nawet dzisiaj.
Oto przepis na bardzo niecodzienne racuchy. Główną rolę odgrywa w nich dynia – sezonowy przysmak, którego doroczne zatrzęsienie przeżywamy na przełomie października i listopada. Warto cieszyć się nią, póki jest, właśnie dzięki takim recepturom.
Szybkie placuszki jogurtowe przypominają racuchy. Są jednak lżejsze i ładnie wyrośnięte. Ze swoim śmietankowym posmakiem świetnie sprawdzają się do deserów na słodko.
Racuchy z jabłkami są nie lada rarytasem. Jednak receptura na to danie od Beaty Śniechowskiej zrobiła wrażenie na internautach, którzy nie kryją zachwytu. Dzięki przepisowi racuchy z jabłkami wychodzą, że palce lizać.
Na dzisiejszy obiad koniecznie musisz przygotować te kotlety. Smakiem przebiją popularne schabowe, a nawet uwielbiane mielone. Rodzina będzie zachwycona, a ty będziesz robiła je znacznie częściej. Przepis pochodzi z kanału Ania Zyśk - jedz pysznie na...