To już piąty dzień mega-pożaru strategicznej rosyjskiej bazy paliw po uderzeniu ukraińskich dronów. Nad dużą częścią rosyjskiego Obwodu Rostowskiego i Morza Azowskiego unosi się czarna chmura, a w nocy – czerwona łuna z płonących wielkich rezerwuarów oleju napędowego w Proletarsku trafionych p...
Śledczy badają okoliczności najpoważniejszego w tym roku pożaru w Grecji, który objął powierzchnię porównywalną do obszaru Paryża. Według wstępnych ustaleń jego przyczyną mógł być zepsuty przewód energetyczny - napisał w czwartek...
Pieczone ziemniaki to znakomity pomysł na wykorzystanie popularnego i powszechnie dostępnego o tej porze roku warzywa. Ewa Wachowicz przygotowuje je w taki sposób, że nie trzeba się już kłopotać żadnymi dodatkami. Starczą za cały obiad.
Oto prosty sposób, by zakonserwować grzyby. Podsmażone i zapakowane w słoiki, zachowają swoje walory na długie miesiące. Choć, znając typowy polski grzybowy apetyt, aż tak duża trwałość nie będzie potrzebna.
Celebracja święta Podwyższenia Krzyża Świętego, w kontekście ostatnich prób wyrugowania tego najświętszego symbolu chrześcijaństwa z przestrzeni publicznej, ma w tym roku szczególną wymowę. Krzyż jest kluczową częścią chrześcijańskiej i polskiej tożs...
Wkrótce rozpoczną się Igrzyska Olimpijskie w Paryżu. Na najważniejszą imprezę sportową na świecie czeka też Robert Korzeniowski, który jak sam podkreśla, cały czas idzie przez życie jako człowiek sportu. W rozmowie z najsłynniejszym polskim chodziarz...
Kiedy przede mną bardzo pracowity tydzień i mało czasu na gotowanie... zawsze wcześniej przygotowuje bigos z młodej kapusty na zapas. Ta potrawa jest z każdym dniem lepsza. Odgrzewanie jej wcale nie szkodzi.
Ta kobieta zrobiła prawdziwą furorę w mediach społecznościowych. Wszystko z powodu jej nietypowej sylwetki i muskularnych ramion, których mógłby pozazdrościć jej niejeden kulturysta. Nie uwierzycie, kim jest naprawdę!