"Będziesz miała dziś coś słodkiego do kawy?" — spytała mnie rano sąsiadka. Pomyślałam, że jeszcze w tym roku nie robiłam ciasta z cukinią. Przygotowuje się je szybko, jest puszyste, wilgotne i ma cytrynowy posmak. Sąsiadka już się nie może doczekać, bo dobrze pamięta ten wypiek z ubiegłego sezonu.
źródło: https://pysznosci.pl/dzis-nie-smaze-z-niej-plackow-tylko-pieke-ciasto-sasiadka-juz-sie-zapowiedziala-z-wizyta,7045556209543904a
dodano: 2024-07-09 21:11:02
Inne znaleziska:
Nie smażę na maśle. Z fasolki robię pyszną sałatkę, która znika w mgnieniu oka
pysznosci.pl
Fasolka szparagowa w maśle i bułce tartej? To już przeżytek! Odkąd poznałem przepis na tę sałatkę, każdą fasolkę przeznaczam tylko na nią. Daj szansę tej recepturze i sam się przekonaj, jaka jest genialna!
pysznosci.pl, 2024-07-18 14:28:02
2024-07-18 14:28:02
Szykuję ciasto jak na placki ziemniaczane, ale ich nie smażę. Żabieckie gały najlepiej smakują na drugi dzień
pysznosci.pl
To fascynujące, jak wiele można upichcić z prostego połączenia ziemniaków i mąki. Dania kuchni chłopskiej, czyli proste, bazujące na tym, co dała ziemia, charakteryzują się wielką pomysłowością. Dajmy na to żabieckie gały. Przyrządza się je niemalże...
pysznosci.pl, 2024-07-19 16:54:01
2024-07-19 16:54:01
Nie smażę już dorsza w panierce, znam lepszy sposób. Piątkowy obiad jest hitem w moim domu
smakosze.pl
Zwykle rybę podaję na obiad w piątek. Wcześniej smażyłam dorsza w panierce, ale teraz przyrządzam go w inny sposób. Z apetycznymi dodatkami pieczona ryba nie ma sobie równych. Tak obiad jest pyszny, ale też bardzo zdrowy. 
smakosze.pl, 2024-08-02 17:41:02
2024-08-02 17:41:02
Gdy smażę placki ziemniaczane, wcześniej posypuję olej odrobinką. Nie pryśnie nawet kropelka
pysznosci.pl
Chcesz zrobić placki ziemniaczane? Zanim zaczniesz je smażyć, dodaj do oleju odrobinę pewnej przyprawy. Dzięki temu olej nie rozpryśnie się po całej kuchni.
pysznosci.pl, 2024-08-30 10:02:03
2024-08-30 10:02:03
Oponki smażę jeszcze lepiej niż babcia. Mam na nie trik z pałeczkami
pysznosci.pl
Smażenie oponek to prawdziwa sztuka, która może wydawać się trudniejsza niż jest w rzeczywistości. Jeśli zależy ci na tym, by ten przysmak karnawału był perfekcyjny, to wykorzystaj prosty patent. To właśnie on sprawi, że oponki będą lepsze niż u babc...
pysznosci.pl, 2025-01-11 06:28:03
2025-01-11 06:28:03
Już nie zapiekam gołąbków w piekarniku. Smażę je w panierce i są jeszcze smaczniejsze
pysznosci.pl
Znudziły ci się tradycyjne gołąbki? Czas na coś nowego. Gołąbki w panierce to przepyszna alternatywa, która zachwyci cię chrupiącą skórką i aromatycznym farszem. Zaskocz swoich bliskich tym nowoczesnym podejściem do klasycznego dania i przekonaj się,...
pysznosci.pl, 2025-03-03 19:21:10
2025-03-03 19:21:10
Ścieram 3 składniki, mieszam i smażę. Te kotlety smakują mi bardziej, niż klasyczne mielone
smakosze.pl
Zainspiruj się i na dzisiejszy obiad podaj kotlety inne, niż zazwyczaj. Ta potrawa zmieni zwykły posiłek w prawdziwą ucztę. Domownikom spodoba się na tyle, że poproszą o dokładkę. Wypróbuj ten sposób, a o mielonych zapomnisz na długo. 
smakosze.pl, 2024-07-15 19:38:01
2024-07-15 19:38:01
Przekąska, którą kupisz na każdym rogu. Podpatrzyłam przepis u węgierskiego kucharza i smażę codziennie
pysznosci.pl
My mamy swoje zapiekanki, Niemcy kiełbaski curry, a Węgrzy? Langosze to najpopularniejsze danie typu street food na Węgrzech. Nie boi się nawet silnej konkurencji, jak hot dogi czy hamburgery. Zajadają się nimi Węgrzy i turyści. Okazało się, że te py...
pysznosci.pl, 2024-07-16 15:12:02
2024-07-16 15:12:02
Kotlety mielone smażę tylko na tym tłuszczu. Wychodzą rumiane i soczyste
pysznosci.pl
Kotlety mielone to klasyczne danie, które uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Sekret udanych kotletów tkwi nie tylko w odpowiednich proporcjach składników, ale także w sposobie smażenia. Czy wiesz, na czym smażyć kotlety mielone, aby zawsze wyc...
pysznosci.pl, 2024-08-24 14:29:02
2024-08-24 14:29:02
Łączkę kilka prostych składników i smażę. W mig mam cały talerzyk pysznych placków
pysznosci.pl
Śliwki to jedne z ostatnich sezonowych owoców. Dlatego warto wykorzystać je w pełni. Robiłeś już na pewno ciasto, knedle, konfitury... to teraz czas na placki, które z przyjemnością zjesz na śniadanie.
pysznosci.pl, 2024-09-20 07:10:03
2024-09-20 07:10:03