Fasolka po francusku to danie, które zaskoczy cię swoim smakiem i prostotą przygotowania. Ten przepis skradnie serca domowników i gości, a jego wykonanie nie zajmie dużo czasu. Spiesz się, by spróbować tej francuskiej delicji!
Fasolka szparagowa w chrupiącej panierce to idealna letnia przekąska. Smakuje tak dobrze, że nikt nie zatęskni za chipsami, paluszkami czy nawet frytkami. Najlepiej przygotować od razu dużą porcję, bo znika tak szybko, że lepiej nie mrugać.
Fasolka szparagowa to smak lata, którym warto zajadać się w czasie sezonu. Chociaż najpopularniejszą jej wersją jest fasolka z okrasą z bułki tartej i masła, to we francuskim wydaniu szybko skradnie serca rodziny i gości.
Kolejna odsłona włoskiego crossovera, po raz kolejny kusi klientów zauroczonych stylizacją FIAT-a 500, w którą sprytnie wpleciono filozofię życia, której może pozazdrościć cały świat. Pytanie tylko, czy to wszystko jest tak szczere, jak można byłoby...
W dorobku producenta spod znaku lwa możemy znaleźć wiele niezwykłych pojazdów. Peugeot miał nawet krótki epizod z ofertą samochodów dla wojska, które powstawały przy współpracy z firmą Mercedes-Benz. Peugeot P4 z napędem 4×4 przyjechał na tegoro...
Fasolka szparagowa, ten zielony strączek, jest jednym z ulubionych warzyw Polaków. Cenimy ją za delikatny smak, chrupkość i bogactwo składników odżywczych. Jednak czy na pewno wiemy, jak ją prawidłowo przygotować? Niestety, wiele osób popełnia prosty...
Fasolka szparagowa kojarzy się nam z letnimi daniami, ale przecież to warzywo możemy jeść praktycznie przez cały rok. Zwłaszcza że warto docenić nie tylko jej smak, ale też walory zdrowotne. Gdy wypróbujesz ten przepis na fasolkę, będziesz często do...
Lato to czas, gdy w ogródkach krzaczki uginają się od warzywnych i owocowych cudów. Jednym z nich jest cukinia, jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw w kuchni. Chociaż kojarzy się głównie z plackami, to ten przepis pokochasz jeszcze bardziej.
Latem chętnie jemy ryby, bo ich mięso jest delikatne... i kojarzą się z wakacjami nad morzem. Jeśli napotkacie tą rybę na urlopowych szlakach, warto ją zamówić. Zostajesz w domu? Jej przygotowanie jest bardzo proste.
Są osoby, którym jajecznica z pomidorami nie mieści się w głowie. Jednak bardzo mało takich osób spotkamy w Turcji, gdzie są one nieodłącznym składnikiem tradycyjnej jajecznej potrawy. Oto menemen, czyli turecka jajecznica.
Dla wielu to ideał. Deser w postaci malinowej chmurki łączy sezonowy smak słodkich owoców z kruchością ciasta i lekkością kremu. Teraz, gdy sezon na maliny jest w pełni, deser ten smakuje najlepiej. Bez względu na to, czy planujesz rodzinne spotkanie...