Choć składniki mogą wydawać się zwyczajne – ot, kurczak, papryka, cebula czy ziemniaki – w istocie mamy tu do czynienia z daniem, które śmiało mogłoby trafić na restauracyjne karty. Kukurydziany kurczak, pieczony ze skórą, zyskuje soczystość i złotą chrupkość, a sos powstały z trzech kolorów papryki...
Kurczak w sosie pieczarkowym to danie, które wygląda i smakuje jak prawdziwa kaloryczna uczta, a w rzeczywistości jest lekkie i przyjazne dla sylwetki. Kremowy sos zrobiony na bazie jogurtu naturalnego z dodatkiem pieczarek i cebuli nadaje potrawie a...
Jeśli lubisz przepisy szybkie, ale aromatyczne w orientalnym stylu, to ten kurczak w sosie kokosowym będzie strzałem w dziesiątkę. Dzięki połączeniu mięsa, papryki i mleczka kokosowego powstaje kremowy sos, który doskonale smakuje z ryżem albo domowy...
Chowder kukurydziany to zupa, która z całą pewnością zaskoczy Cię swoim niezwykłym, naprawdę wspaniałym i bogatym smakiem. Jest rewelacyjna i bardzo gorąco polecam ten przepis.
W końcu pogoda pozwoliła na rozpędzenie się żniw kukurydzianych. Jeszcze w poprzednim tygodniu nie było to takie oczywiste. Na listopadowym webinarium podsumujemy, jak przebiegał ten sezon dla kukurydzy.
Soczyste roladki z piersi kurczaka, wypełnione aromatycznym pesto pietruszkowym z migdałami i czosnkiem, a do tego ciągnąca się mozzarella. Całość obtoczona w złocistej panierce i upieczona na chrupko w piekarniku. Ten przepis łączy prostotę z wyjątk...
Kuchnia zamknięta na wpływy i inspiracje wyjątkowo szybko staje się zestawem dań do bólu przewidywalnych – przełamywanie schematów różnorodnością niemal od zawsze stanowiło więc rodzaj gastronomicznej wartości dodanej. I choć na poziomie deklaracji p...
Mieszkańcy Wysp Kanaryjskich płacą coraz więcej za kurczaka - ceny rosną dwukrotnie szybciej niż w całej Hiszpanii. Główną przyczyną jest zakaz importu z Brazylii po wykryciu ptasiej grypy, co szczególnie uderza w archipelag, gdzie 70% mrożonego kurc...
Ten ser to wielka duma Podlasia, która powoli zdobywa serca smakoszy w całym kraju. Ów wyjątkowy produkt wyróżnia się bogactwem białka i niepowtarzalnym smakiem, a jego tradycja sięga XVII wieku.
Od poniedziałku 22 września w Lidlu startuje wyjątkowa oferta, która zachwyci zarówno miłośników kuchni francuskiej, jak i osoby polujące na codzienne promocje. W sklepach pojawi się bogaty wybór specjałów marki Duc De Coeur i French Style, a także a...