Choć składniki mogą wydawać się zwyczajne – ot, kurczak, papryka, cebula czy ziemniaki – w istocie mamy tu do czynienia z daniem, które śmiało mogłoby trafić na restauracyjne karty. Kukurydziany kurczak, pieczony ze skórą, zyskuje soczystość i złotą chrupkość, a sos powstały z trzech kolorów papryki...
Kurczak w sosie pieczarkowym to danie, które wygląda i smakuje jak prawdziwa kaloryczna uczta, a w rzeczywistości jest lekkie i przyjazne dla sylwetki. Kremowy sos zrobiony na bazie jogurtu naturalnego z dodatkiem pieczarek i cebuli nadaje potrawie a...
Chowder kukurydziany to zupa, która z całą pewnością zaskoczy Cię swoim niezwykłym, naprawdę wspaniałym i bogatym smakiem. Jest rewelacyjna i bardzo gorąco polecam ten przepis.
Soczyste roladki z piersi kurczaka, wypełnione aromatycznym pesto pietruszkowym z migdałami i czosnkiem, a do tego ciągnąca się mozzarella. Całość obtoczona w złocistej panierce i upieczona na chrupko w piekarniku. Ten przepis łączy prostotę z wyjątk...
Kuchnia zamknięta na wpływy i inspiracje wyjątkowo szybko staje się zestawem dań do bólu przewidywalnych – przełamywanie schematów różnorodnością niemal od zawsze stanowiło więc rodzaj gastronomicznej wartości dodanej. I choć na poziomie deklaracji p...
Ryba w sosie curry to danie, które łączy prostotę przygotowania z wyjątkowym smakiem. Delikatna, soczysta ryba otulona kremowym sosem na bazie mleka kokosowego, curry i aromatycznych przypraw tworzy kompozycję, która zadowoli nawet najbardziej wymaga...
Na gołąbki chętnych nie brakuje. Zamiast jednak znów zalewać je sosem pomidorowym, postaw na inny dodatek. Delikatny smak i aksamitna konsystencja otulą kapuściane roladki, dodając im jeszcze więcej smaku.