Dan Cake Polonia – producent wyrobów piekarniczo-cukierniczych, planuje rozbudowę i modernizację zakładu w Chrzanowie. Wartość planowanej inwestycji wynosi 70 milionów złotych.
Grupa Arlen zawarła umowę na rozbudowę zakładu produkcyjnego w Tarnowie, a termin zakończenia prac zaplanowany został na pierwszą połowę kwietnia 2026 roku, podała spółka. Generalnym wykonawcą inwestycji jest Stalbau, któremu...
Volkswagen rozbuduje fabrykę we Wrześni pod Poznaniem, w której powstaną dwie nowe hale produkcyjne. Według producenta samochodów powiększenie zakładu ma przyczynić się do zabezpieczenia istniejących miejsc pracy.
Producent wagonów kolejowych Greebrier Poland potwierdził zamiar zlikwidowania zakładu w Oławie. Cała produkcja ma zostać skonsolidowana w głównej siedzibie spółki – w Świdnicy. O planach likwidacji zakładu w Oławie jako pierwszy poinformował p...
Francuska firma Tarkett Polska, produkująca podłogi z drewna ogłosiła decyzję o zamknięciu swojej fabryki w Orzechowie w Wielkopolsce. Cała załoga ma być zwolniona.
– Rynek pieczywa chrupkiego w Polsce systematycznie rośnie, choć należy do segmentów wymagających dużej konsekwencji i innowacyjności – mówi nam Dawid Jackowski, dyrektor operacyjny firmy Tovago, produkującej pieczywo chrupkie.
Chleb kukurydziany to doskonała opcja dla osób z nietolerancją glutenu. Bogaty w witaminy i minerały, wspiera zdrowie oczu i układ pokarmowy. Dlaczego warto włączyć go do swojej diety?
Pico de gallo w wersji z tofu to propozycja, której mało kto się spodziewa, a smakuje naprawdę genialnie. Tradycyjna meksykańska salsa znana jest z prostoty i świeżości, ale dodatek delikatnego tofu powoduje, że nabiera nowego wyrazu.
W piekarni często stajemy przed dylematem: który chleb wybrać, by był smaczny i naprawdę zdrowy? Jeśli zależy ci na najzdrowszym pieczywie, warto poznać kilka prostych zasad, które ułatwią wybór.
Masz ochotę na coś prostego i pysznego, co przygotujesz w kilka minut? Pasta awanturka to klasyka rodem z PRL-u, która znów podbija kuchnie. Sprawdź przepis na tę kultową pastę - idealną do świeżego chleba i idealną na piątkową kolację.
Szukasz zdrowej i pysznej alternatywy dla masła i margaryny na kanapki? Pasta z orzechów włoskich to aromatyczne smarowidło, które nie tylko wspiera pracę jelit i mózgu, ale też doda twoim posiłkom wyjątkowego smaku.