Dan Cake Polonia – producent wyrobów piekarniczo-cukierniczych, planuje rozbudowę i modernizację zakładu w Chrzanowie. Wartość planowanej inwestycji wynosi 70 milionów złotych.
Grupa Arlen zawarła umowę na rozbudowę zakładu produkcyjnego w Tarnowie, a termin zakończenia prac zaplanowany został na pierwszą połowę kwietnia 2026 roku, podała spółka. Generalnym wykonawcą inwestycji jest Stalbau, któremu...
Producent wagonów kolejowych Greebrier Poland potwierdził zamiar zlikwidowania zakładu w Oławie. Cała produkcja ma zostać skonsolidowana w głównej siedzibie spółki – w Świdnicy. O planach likwidacji zakładu w Oławie jako pierwszy poinformował p...
LS Airport Services (LSAS) zdecydował się na rozbudowę swojego terminala cargo na Lotnisku im. F. Chopina w Warszawie. Budowa ma ruszyć w przyszłym roku, a spółka jest przekonana, że jej koszty zwrócą się przed otwarciem nowego lotniska.LSAS rozbuduj...
– Rynek pieczywa chrupkiego w Polsce systematycznie rośnie, choć należy do segmentów wymagających dużej konsekwencji i innowacyjności – mówi nam Dawid Jackowski, dyrektor operacyjny firmy Tovago, produkującej pieczywo chrupkie.
Szwajcarski koncern kolejowy Stadler rozbuduje swoją fabrykę w Polsce. Dzięki inwestycji w zakład produkcyjny w Środzie Wielkopolskiej, moce produkcyjne obiektu znacząco wzrosną, a cała inwestycja przyczyni się do dalszej modernizacji infrastruktury...
Chleb kukurydziany to doskonała opcja dla osób z nietolerancją glutenu. Bogaty w witaminy i minerały, wspiera zdrowie oczu i układ pokarmowy. Dlaczego warto włączyć go do swojej diety?
Pico de gallo w wersji z tofu to propozycja, której mało kto się spodziewa, a smakuje naprawdę genialnie. Tradycyjna meksykańska salsa znana jest z prostoty i świeżości, ale dodatek delikatnego tofu powoduje, że nabiera nowego wyrazu.
W piekarni często stajemy przed dylematem: który chleb wybrać, by był smaczny i naprawdę zdrowy? Jeśli zależy ci na najzdrowszym pieczywie, warto poznać kilka prostych zasad, które ułatwią wybór.
Czy rodzinna firma to pole bitwy pokoleń czy synergia napędzająca rozwój? Założyciel i sukcesor Zakładów Mięsnych Wierzejki, Marek i Adam Zdanowscy, pokazują, że prawda leży pośrodku. Ich historia to opowieść o budowaniu biznesu od podstaw w burzliwy...