Nowe badanie Intel pokazuje, że firmy na całym świecie coraz chętniej wdrażają komputery ze sztuczną inteligencją. 87% organizacji już przechodzi lub planuje przejście na PC z AI, wskazując na wzrost produktywności, lepsze bezpieczeństwo danych i nowe możliwości innowacji. Jak wynika z analizy ̶...
Zmiany na globalnym rynku mięsa drobiowego następują coraz szybciej. Kraje, a nawet całe kontynenty, które jeszcze niedawno zmagały się z importem mięsa drobiowego, stają się znaczącymi producentami i eksporterami drobiu.
Z raportu CNN wynika, że skala produkcji dronów Shahed/Geran w Rosji znacząco przyśpiesza. Do tego stopnia, że w najbliższej przyszłości może osiągnąć skalę aż 6 tys. egzemplarzy miesięcznie.
Amerykańskie Siły Powietrzne (U.S. Air Force) oraz [General Atomics Aeronautical Systems Inc](https://defence24.pl/przemysl/top-100-producentow-dronow-gdzie-polskie-firmy). (GA-ASI) poinformowały, że maszyna bezzałogowa oznaczona jako YFQ-42A Collabo...
Już niemal o 4 proc. odbił WIG20 od poniedziałkowych minimów, na jakie indeks najcięższych spółek ściągnęła korekta z przełomu sierpnia i września. Mocny odbiciem zawiadują banki, a inwestorzy zdają się nie brać na poważnie, pogłosek, o tym, że prezy...
Pociągi w Polsce jeżdżą coraz szybciej. W porównaniu do września zeszłego roku zauważono, że składy pasażerskie przyspieszyły na odcinkach o łącznej długości prawie 1700 kilometrów. W przypadku pociągów towarowych jest to jeszcze więcej. Stało się to...
Ministerstwo Cyfryzacji połączyło siły wraz z resortem zdrowia. Cel to przyspieszenie prac nad wdrożeniem cyfrowych usług w zdrowiu. Wiceminister cyfryzacji Dariusz Standerski spotkał się w tej sprawie z wiceministrem zdrowia - Tomaszem Maciejewskim.
Chińskie wojsko opublikowało serię zdjęć i nagrań z przełomowych dla niego ćwiczeń na pokładzie nowego lotniskowca Fujian. Użyto w ich trakcie nowych katapult elektromagnetycznych i całej gamy nowych samolotów, co wyznaczyło przyszły standard dla lot...
Przed tegorocznymi zbiorami kukurydzy ziarnowej nadal wiele znaków zapytania. Jaki jest postęp prac żniwnych? Jakie zapowiadają się tegoroczne plony i wilgotność ziarna? W rozmowie z farmer.pl skomentował dr Dariusz Wyczling z firmy Procam podczas Ku...
Mówi się: jesteś tym, co jesz. Włoskie badania udowodniły, że to, co jemy ma, też wpływ na to, jak szybko się starzejemy. Okazuje się, że jest grupa produktów spożywczych, które proces ten przyspieszają. Sprawdź, czego unikać, żeby oszukać czas i dłu...