Choć przyjezdni coraz rzadziej dają się naciągnąć na udział w grze w "trzy kubki”, w nadmorskich miejscowościach czekają na nich kolejne turystyczne pułapki. Nad Bałtykiem pojawił się nowy trend, a mianowicie stragany z tzw. “paczkami niespodziankami...
Chińska ofensywa nad Wisłą trwa w najlepsze. Grupa Cichy-Zasada otworzyła w Polsce pierwszy salon marki BYD. Samochody oferowane na polskim rynku obejrzeliśmy z bliska podczas uroczystego otwarcia na warszawskim Grochowie, w dawnym budynku Polskich Z...
Gałęzie drzew uginają się pod ciężarem owoców, a na ziemię spada coraz więcej okazów. Sezon na mirabelki przypada na późne lato, więc powoli nabiera tempa. Nie spiesz się jednak z ich jedzeniem, bo nieuwaga może kosztować cię sporo nieprzyjemności.
Chociaż z wakacjami kojarzą się głównie wypady nad polski Bałtyk, to i południe Polski przyciąga tłumy turystów. Przełom lata i jesieni to bardzo dobry czas na wypady w góry, a przy tym też żniwa dla lokalnych przedsiębiorców. Stragany kuszą przysmak...
Jak KUSZA prosto z Polski może wzmocnić potencjał przeciwlotniczy armii? System ten doczekał się właśnie prezentacji na targach MSPO 2024 i nie bez powodu szybko zdobył sporo uwagi na całym świecie. Polska KUSZA zawalczy z najnowszym zagrożeniem powi...
Tomasz Fornal od 2019 roku jest związany z Jastrzębskim Węglem. Według informacji Przeglądu Sportowego Onet zawodnik już osiągnął porozumienie z nowym pracodawcą.
Brytyjska poczta Royal Mail uruchamia dostawy dronami na odległych szkockich wyspach Islay i Jura. Dzięki współpracy z Skyports oraz Radą Argyll i Bute, ten pilotażowy projekt ma usprawnić dostawy poczty w odległych regionach kraju. Brytyjska Poczta...
Taylor Swift wystąpi w Polsce jeszcze 3 sierpnia na stadionie Narodowym w Warszawie. Wielu fanów będzie jednak czekać w kolejce na koncert długo przed jego rozpoczęciem. Niektóre sieci sprzedające żywność na wszystkie polskie koncerty przygotowały wi...
Od wyczarowania pysznego deseru dzielą cię zaledwie dwa składniki. Tylko tyle wystarczy, by zrobić ekspresowe pączki. W połączeniu z cynamonowo-cukrową posypką staną się deserem wartym słodkiego grzechu.