Karolina Pisarek oceniła ślubną biżuterię Roksany Węgiel. Jak sama przyznaje, inwestycja w tego typu markowe przedmioty to rozsądna decyzja, gdyż stanowi zabezpieczenie na "czarną godzinę".
Przy okazji czwartkowego meczu Jagiellonii Białystok z Ajaksem Amsterdam w eliminacjach Ligi Europy dojdzie do pojedynku dwóch bardzo młodych trenerów - 32-letniego Adriana Siemieńca i 35-letniego Francesco Fariolego. - Dopiero po raz drugi mi się to...
Robert Lewandowski nie zwalnia tempa! W sobotni wieczór kapitan reprezentacji Polski znów uratował trzy punkty dla drużyny. Tym razem w meczu drugiej kolejki La Liga przeciwko Athletikowi Bilbao strzelił zwycięskiego gola na 2:1. Jak jego występ ocen...
Udinese Calcio po czterech kolejkach jest sensacyjnym liderem Serie A, a jeszcze kilka miesięcy temu broniło się przed spadkiem. Skąd taka przemiana? Stoi za nią doskonale znany polskim kibicom Kosta Runjaić. Były trener Pogoni i Legii latem przejął...
Wielkimi krokami zbliża się polska złota jesień. A co może być bardziej pociągającego niż aromatyczna szarlotka z soczystymi gruszkami? Ten klasyczny deser, przygotowany według naszego przepisu, zachwyci cię swoją delikatnością i smakiem.
Czasem z sentymentem wracamy do wspomnień przed lat, przypominając sobie zapachy i smaki z dzieciństwa. Jednym z dań, które swój pik popularności miało w czasach PRL, był rumsztyk z cebulą. Warto wrócić do tego przepisu i przypomnieć sobie przepis na...
Początek sierpnia to idealny moment, by zrobić pierogi z jagodami. Te apetyczne leśne przysmaki w delikatnym cieście sprawią, że sięgniesz po kolejną porcję tych znakomitych pierogów. Jednak najpierw zrobisz je z przepisu babci. Jest on gwarancją nie...
Sernik gruziński to deser, który na pierwszy rzut oka wygląda znajomo. Ma jednak nietypowy, inny od naszego posmak. Sekretem Gruzinów jest nietypowy dodatek do masy serowej.
Wołowina po koreańsku to idealny przepis na orientalny obiad, który przygotujesz we własnej kuchni. Kruche mięso w aromatycznej marynacie rozpływa się w ustach. Śmiało można powiedzieć, że to jedno z najlepszych dań na świecie.