Co łączy szarlotkę, tartę i placek ze śliwkami? Baza, czyli kruche ciasto. Poznaj babciną zasadę dotyczącą przygotowywania kruchych spodów, a już zawsze będziesz robić je w ten sposób.
Kruche ciasto, wiśniowa warstwa i wykończenie z kruszonki i cukru pudru to połączenie po prostu idealne. Słodkość świetnie równoważy się z nieco cierpkim smakiem wiśni. Tak właśnie wygląda najlepsze ciasto na lato.
Podróże tanimi liniami lotniczymi potrafią czasem zapaść na długo w pamięć. Tak stało się w przypadku znanej piosenkarki, która pokazała, co spotkało ją na pokładzie Ryanaira. O relaksie podczas lotu mogła jedynie pomarzyć. Nagranie szybko obiegło si...
To ciasto rozkocha w sobie wszystkich miłośników słodkości, deklasując na podium nawet stary, poczciwy jabłecznik. Kakaowy biszkopt z orzechową bezą, kremem budyniowym
Wakacyjne wyjazdy w czasach dzieciństwa były okazją nie tylko do spędzania czasu z rodziną, ale również odkrywania smaków, których na co dzień w domach. Jednym z dań, które przygotowywała moja babcia, na co dzień mieszkanka jednej z podlaskich wsi, b...
Sezon na jeżyny rozpoczęty. Smak tych słodkich owoców możesz zatrzymać na dłużej. Najlepszą metodą jest mrożenie, ale w przypadku jeżyn należy zastosować odpowiednią metodę. Wtedy zachowają nie tylko smak, ale i kolor. Wypróbuj ją, a już nigdy nie bę...
Kotlety schabowe bez mięsa? W moim domu często się takie jadało. Teraz korzystam z przepisu babci i robię to danie pełne smaku. Zrób ten rarytas w swoim domu z wyjątkowego produktu, który znajdziesz w lesie.
Zwalczanie szkodników, które zagrażają naszemu ogrodowi, to zadanie, które może okazać się nie lada wyzwaniem. Szczególnie uciążliwe mogą okazać się ślimaki i mrówki, które nie tylko niszczą uprawy, ale także utrudniają nam cieszenie się pięknem nasz...
Jeśli szukasz przepisu na smaczne danie, koniecznie zerknij na tę recepturę. Przygotuj też ziemniaki i mąkę, a już wkrótce na twój stół trafi danie, że palce lizać. Będzie w sam raz na piątkowy obiad.
Zupa owocowa to smak mojego dzieciństwa. Najlepszą gotowała babcia, a ja do tej pory korzystam z jej przepisu. Jagody w takim wydaniu są pyszne, a zupa aż prosi się o dokładkę.