Wkrótce pierwszy dzwonek, a wraz z nim uczniowie rozpoczną naukę. Jakie śniadanie jest najlepsze do szkoły? Zamiast kanapek warto przyrządzić przekąskę, którą za apetytem zjedzą wszyscy uczniowie.
Jajka sadzone na cukinii z dodatkami boczku to śniadanie, które rozbudzi lepiej niż kawa i dostarczy energii na cały poranek. Do tego przepisu z przyjemnością będziesz wracać, gdy znudzą ci się zwykłe jajka lub jajecznica.
Podróżowanie to wspaniała okazja, aby poznawać nowe smaki. Z urlopów staram się przywozić nie tylko miłe wspomnienia i opaleniznę, ale również przepisy, dzięki którym wracam w swojej kuchni do ciepłych chwil. Podczas wakacji we Francji zajadałam się...
Proste, a jednak tak podkręcone, że niektórzy mogą być zaskoczeni tym smakowym połączeniem. Roladki z tortilli i pasta jajeczna w tym wydaniu wykręcają wszystkim numer, bo zupełnie nie przypominają tego, czego się spodziewamy. Łap przepis i konieczni...
Nie szukaj kolejnych, coraz to bardziej zmyślnych, przepisów na poranne co nieco. Śniadaniowy hit, o którym zdążyliśmy zapomnieć i którego miejsce w naszej kulinarnej pamięci zastąpiły skomplikowane potrawy, ponownie wraca na salony i to w wielkim st...
W czasach, gdy sklepowe półki uginają się pod ciężarem różnorodnych wędlin i past, warto przypomnieć sobie o tradycyjnych, domowych specjałach. Jednym z nich jest leberka – wielkopolski przysmak, który od wieków cieszył się ogromną popularnością. Cho...
Kotlety siekane to wspaniały przepis na pierś z kurczaka dla osób, którym znudziły się już klasyczne filety w panierce. Każdy kęs skrywa w sobie mnóstwo smaku dzięki wielu różnorodnym składnikom. Dzieje się dużo, ale całość jest tak harmonijna i smac...
Kiedy padało hasło, że w planie jest ciasto mikado, wszyscy ze zniecierpliwieniem czekali, aż pojawi się na stole. Zapach czekolady roznosił się po całym domu, a każdy kęs tego ciasta był prawdziwą ucztą. Chociaż przygotowanie jest dość czasochłonne,...
Gołąbki to jedna z pysznych polskich tradycyjnych potraw. Jest jednak całkiem czasochłonna. Parzenie kapusty i zawijanie jej powoduje, że możemy całkiem stracić apetyt, umrzeć po drodze z głodu, a w najlepszym przypadku narobić w kuchni bałaganu. Jes...
Masz już dość klasycznej owsianki? Przygotuj na śniadanie hit ostatnich miesięcy, czyli pistacjankę – kremową, aksamitną, o bogatym smaku zapewnianym przez pistacje. To także prawdziwa bomba energetyczna i źródło cennych składników odżywczych.
Im bliżej 11 listopada, tym o nich głośniej. Pojawiły się już w piekarniach, cukierniach i dyskontach. Najdroższe będą pewnie u Magdy Gessler. A może w tym roku spróbujesz upiec słynne rogale w domu? Mam niezawodny przepis.