Jak długo gotować jaja, aby były miękkie bądź twarde? Spieszymy z odpowiedzią. Jajko to podstawowy składnik diety wielu osób. Często dodajemy je do sałatek, zup lub jemy po prostu z chlebem. Sprawdź, jak właściwie ugotować jajka kurze i przepiórcze.
Kłęby pary wydobywające się spod maski samochodu to jeden z najbardziej stresujących widoków dla każdego kierowcy. Zagotowany płyn chłodniczy to poważna awaria, która może doprowadzić do kosztownych uszkodzeń silnika. Czy w takiej sytuacji można dola...
– Aż się we mnie gotuje, gdy słyszę o tych podwyżkach. Owszem, w 2024 r. były wyjątkowo wysokie (...). Ale nie można wciąż epatować opinii publicznej faktem, że dwa lata temu daliśmy nauczycielom podwyżkę i na tym poprzestać – mówi w wywiadzie dla „W...
Trzecia generacja Audi Q3 Sportback to nie tylko odświeżony design, ale prawdziwa rewolucja technologiczna, która może zaskoczyć nawet wymagających klientów. Warto przyjrzeć się temu modelowi bliżej, bo wydaje się, że producent postawił tu na jakość,...
Karmel kojarzy się zwykle z białym cukrem, masłem i śmietanką, czyli składnikami, które nie zawsze mają wiele wspólnego ze zdrowym stylem życia. Tymczasem istnieje prosty sposób, by przygotować słodką polewę bez dodatku cukru – wystarczy sięgnąć po s...
Skrzydlewski z całą pewnością może nosić miano jednego z najbardziej charyzmatycznych żużlowych sterników. Po poprzednich rozgrywkach chciał oddać klub za Artykuł Żużel. „Pokazać jaja, a nie żołędzie!” Tak Skrzydlewski motywuje zespół Orła! (WIDEO) p...
Jak wynika z danych ukraińskiej Służby Celnej, w pierwszej połowie 2025 roku Ukraina wyeksportowała 64 800 ton jaj, czyli o 96% więcej niż w roku poprzednim. Gwałtowny wzrost sprzedaży do Europy jest podobno głównym motorem tego trendu.
Producenci jaj w Polsce mierzą się z wyjątkowo trudnym okresem. Skutki chorób drobiu, ograniczenia w odbudowie stad i sytuacja na unijnym rynku odciskają piętno na krajowej produkcji.