Masz w lodówce mięso z niedzielnego rosołu i zastanawiasz się, co z nim zrobić? Zamiast kolejnej sałatki, przygotuj sajgonki z mięsem z rosołu – chrupiące, aromatyczne i banalnie proste. To pomysł, który łączy kuchnię azjatycką z domowym klimatem i pozwala w sprytny sposób wykorzystać resztki.
Europoseł PiS Waldemar Buda poinformował w poniedziałek, że jego samochód w Brukseli został ostrzelany z broni pneumatycznej. Polityk zapewnił, że w chwili ataku nie przebywał w pojeździe.
LG Smart Monitor Swing to wielofunkcyjny sprzęt, który zastąpi Ci tablet, telewizor i monitor. Na dodatek weźmiesz go ze sobą wszędzie. Nawet do toalety.Przeczytaj pełny artykuł tutaj: Kobiety znienawidzą ten sprzęt, mężczyźni pokochają. Już go możes...
Zapomniałeś o rukoli w lodówce i chcesz ją wyrzucić do kosza? Zanim to zrobisz, sprawdź jak możesz wykorzystać ją, aby nie zmarnować. Efekty są zaskakujące. Rukola to warzywo, które kupujemy z zamiarem przygotowanie pysznej sałatki czy carpaccio, a...
Przyjęcia urodzinowe dla małych dzieci to koszmar logistyczny. Drzemki, posiłki, histerie, nadmiar cukru i fakt, że większość maluchów i tak wstaje o świcie. Dlatego pomysł imprezy o ósmej rano brzmi jak szaleństwo, ale okazuje się, że to właśnie wte...
Suflet jajeczny z papryką to świetna propozycja dla tych, którzy mają ochotę na coś lekkiego, puszystego i pełnego smaku zamiast klasycznej jajecznicy czy jajka na miękko. To danie łączy delikatność jajek z wyrazistym aromatem papryki i odrobiną pika...
Na tradycyjny bigos nigdy nie brakuje, w szczególności, gdy za oknem pogoda daje się we znaki. Zamiast jednak po raz kolejny szatkować kapustę, postaw na równie smaczne danie prosto ze Szwajcarii.
Czasem po przygotowaniu obiadu zostają nam różne składniki. Zdarza się, że ugotujemy za dużo kaszy. Wtedy to warto nie marnować jej, tylko przyrządzić z niej pewne, pyszne danie, które pokocha cała nasza rodzina. Wystarczy zaledwie chwila w kuchni. P...