Początek września to doskonały moment, by zrobić przetwory. Dlatego teraz sięgam po owoc, który ma więcej witaminy C niż cytryna. Robię z niego dżem i każdemu polecam przepis mojej babci na ten smakołyk.
Dżemy to jedne z moich ulubionych smakołyków. Smak letnich owoców zamknięty w słoiczkach przyda się zimą. Wtedy najchętniej sięgam po dżem z jabłek, gruszek i śliwek, który robi moja mama. Te owoce gwarantują pyszne połączenie.
Czy twój samochód ma wiecznie brudną szybę? W takim razie poznaj ten patent, a już nic nie będzie utrudniało ci widoczności. Wykorzystasz do tego… jabłko, które o dziwo okazuje się bardzo skuteczne. Czytaj dalej, a poznasz wszystkie szczegóły.
Wakacyjne wyjazdy w czasach dzieciństwa były okazją nie tylko do spędzania czasu z rodziną, ale również odkrywania smaków, których na co dzień w domach. Jednym z dań, które przygotowywała moja babcia, na co dzień mieszkanka jednej z podlaskich wsi, b...
Kruche ciasto, wiśniowa warstwa i wykończenie z kruszonki i cukru pudru to połączenie po prostu idealne. Słodkość świetnie równoważy się z nieco cierpkim smakiem wiśni. Tak właśnie wygląda najlepsze ciasto na lato.
Sezon na jeżyny rozpoczęty. Smak tych słodkich owoców możesz zatrzymać na dłużej. Najlepszą metodą jest mrożenie, ale w przypadku jeżyn należy zastosować odpowiednią metodę. Wtedy zachowają nie tylko smak, ale i kolor. Wypróbuj ją, a już nigdy nie bę...
Kotlety schabowe bez mięsa? W moim domu często się takie jadało. Teraz korzystam z przepisu babci i robię to danie pełne smaku. Zrób ten rarytas w swoim domu z wyjątkowego produktu, który znajdziesz w lesie.
Zwalczanie szkodników, które zagrażają naszemu ogrodowi, to zadanie, które może okazać się nie lada wyzwaniem. Szczególnie uciążliwe mogą okazać się ślimaki i mrówki, które nie tylko niszczą uprawy, ale także utrudniają nam cieszenie się pięknem nasz...
Jeśli szukasz przepisu na smaczne danie, koniecznie zerknij na tę recepturę. Przygotuj też ziemniaki i mąkę, a już wkrótce na twój stół trafi danie, że palce lizać. Będzie w sam raz na piątkowy obiad.
Zupa owocowa to smak mojego dzieciństwa. Najlepszą gotowała babcia, a ja do tej pory korzystam z jej przepisu. Jagody w takim wydaniu są pyszne, a zupa aż prosi się o dokładkę.
Co łączy szarlotkę, tartę i placek ze śliwkami? Baza, czyli kruche ciasto. Poznaj babciną zasadę dotyczącą przygotowywania kruchych spodów, a już zawsze będziesz robić je w ten sposób.