Powoli zaczyna się sezon na dynię, którą osobiście uwielbiam. Najróżniejsze zupy, gulasze czy zapiekanki z tym warzywem smakują mi wybornie — szczególnie jesienią. Ciepło patrzę również na popularną kawę o smaku dyni z korzennymi przyprawami, która idealnie rozgrzewa w chłodne, jesienne poranki.W tym roku postanowiłem wykorzystać obecność tego produktu na straganach w inny sposób i zdecydowałem się sporządzić ketchup. Decyzja okazała się strzałem w dziesiątkę i uważam nawet, że taki sos jest lep...
Doskonały dżem na zimę przygotujesz z dyni. Składnik, choć zaskakujący w tym wydaniu będzie bardzo smaczny. Poznaj przepis na dżem z dyni i zaskocz rodzinę. Spodoba im się tak bardzo, że będziesz musiała przyrządzać go co roku.
Żółty, słodkawy, aromatyczny i bardzo zdrowy. Taki jest ten chleb z dodatkiem dyni. To świetne sezonowe pieczywo, które łatwo przygotować w warunkach domowych.
Tomasz Strzelczyk zdradził swój sposób na szybki obiad. Danie z jego przepisu jest doskonałe w smaku, a w dodatku to również przepis na tani posiłek. Koniecznie musisz go poznać i zaskoczyć domowników, nie uwierzą, że takie danie przygotowałaś w tak...
Nie znam zbyt wielu osób, które szczerze i z uśmiechem na ustach potrafiłyby powiedzieć, że uwielbiają sprzątać. Niestety każdy z nas musi dbać o porządek wokół siebie, aby zachować czystość i dobre samopoczucie. Jednym z miejsc, o którego sprzątaniu...
Cena pojedynczej kostki masła w polskich sklepach osiąga już rekordowe ceny. W sierpniu były one najdroższe od początku ubiegłego roku. Co ciekawe, jeszcze zaledwie przed miesiącem było znacznie taniej. Okazuje się, że powód jest konkretny, a co isto...
Ceny masła będą stale rosnąć, a w okresie bliższym świąt Bożego Narodzenia koszt 10 zł za kostkę nie będzie wyjątkiem dla najdroższych producentów - prognozuje portal Forsal.pl. W obliczu rosnących kosztów nabiału, wiele sklepów oferuje w zamian prom...
— Domu w tej okolicy szukaliśmy przez dwa lata, w zasadzie na niego czekaliśmy. Jak już pojawia się tam jakaś oferta, to znika praktycznie tego samego dnia — tłumaczy Adriana Andryszczyk, która jest kolejną bohaterką cyklu "Ruinersi".
Kiedyś jedliśmy głównie ziemniaczane. Dziś kotlety warzywne to wciąż rozrastająca się kategoria potraw, a w roli bazowych składników wciąż pojawiają się kolejne rośliny. Kalarepa jest jedną z nich.
Poznaj przepis na mięsną przekąskę, a jej smak zachwyci wszystkich twoich bliskich. Ciasto francuskie sprawi, że ten przysmak przygotujesz bardzo szybko. Natomiast przepis jest tak banalny, że poradzi z nim sobie każdy. Wypróbuj sposób, a będziesz pr...
Sezon na domowe pomidory rozpocznie się już za chwilę. Poznaj przepis, z którym zrobisz pieczone pomidory. To warzywo za sprawą kilku dodatków i odpowiedniego przygotowania nabierze odpowiedniego i po prostu doskonałego smaku. Przeczytaj i dowiedz si...