Kupujesz chleb tostowy, żeby zrobić szybkie śniadanie lub chrupiące grzanki? Zanim wrzucisz go do koszyka, koniecznie sprawdź etykietę. To szczególnie istotne, jeśli dbasz o linię i chcesz wybierać w pełni zdrowe produkty.
Rodzaje chleba tostowego istotnie różnią się między sobą zarówno pod względem składu surowcowego, wartości odżywczej, jak i wpływu na sytość po posiłku
Wypróbuj przepis na grzanki z owocami i serkiem ricotta, które z pewnością oczarują Twoje podniebienie. Ich przygotowanie jest proste, a smak niebiańsko pyszny. Odkryj nowe smaki, które ożywią każde śniadanie.
Grzanki z mozzarellą i pesto to doskonały sposób na urozmaicenie codziennych posiłków oraz na podanie czegoś wyjątkowego podczas spotkań z przyjaciółmi. Zachęcam do wypróbowania tego przepisu.
Często kupujemy takie gotowe bagietki w marketach. Jednak o wiele zdrowiej i taniej jest przygotować je samodzielnie. Nie ma lepszego dodatku do sałatki od domowych grzanek czosnkowych. Zrobisz je dosłownie w 15 minut.
Jeśli lubisz chrupiące dodatki do zup, sałatek lub przekąsek, to koniecznie wypróbuj domowe grzanki czosnkowe. Przygotujesz je dosłownie z kilku składników, a potrafią nadać zwykłym potrawom zupełnie nowy smak. Artykuł Grzanki czosnkowe pochodzi z se...
Grzanki z awokado i łososiem wędzonym na delikatnym serku puszystym, to pomysł na sycące, zdrowe i pyszne śniadanie lub kolację. To przepis idealny na każdą okazję.
Kremowa, lekko słona feta w połączeniu ze słodyczą karmelizowanych jabłek to duet, który potrafi zaskoczyć swoją delikatną harmonią. Gdy dodamy do tego chrupiące, lekko gorzkawe orzechy włoskie, całość nabiera wyjątkowej głębi – balansując między sło...
Toskański chleb bez soli, znany we Włoszech jako pane toscano lub pane sciocco, to tradycyjny wypiek, który wyróżnia się całkowitym brakiem dodanej soli. Jego powstanie ma głębokie historyczne i kulturowe uzasadnienie, a smak tego chleba znacząco róż...
Rolnicy biją na alarm. Ceny zbóż są dziś na poziomie sprzed 20 lat, a w tym czasie chleb podrożał aż czterokrotnie. - Sprzedajemy pszenicę po 700 zł za tonę, a bochenek chleba kosztuje 4 zł. To nie jest wina rolnika - podkreślają. Eksperci z IERiGŻ p...