Kaki, zwane również persymoną, to owoc pełen witamin i minerałów, który zdobywa coraz większą popularność w Polsce. Ale czy można jeść go ze skórką? Odpowiedź brzmi: tak, ale pod jednym warunkiem. Sprawdź, co warto wiedzieć o kaki i jak najlepiej korzystać z jego dobroczynnych właściwości.
Stanowią nie tylko smaczną przekąskę, ale przede wszystkim są prawdziwą witaminową bombą. Lista korzyści wynikająca z ich spożycia jest naprawdę długa – m.in. poprawiają odporność, wspierają pracę układu trawienia, chronią przed infekcjami, a nawet d...
Na hasło odmiany śliwki, prawie każdy wymieni popularne na bazarkach śliwki węgierki i dziko rosnące mirabelki. Ale są jeszcze inne, które powinny zwrócić uwagę w sezonie. Mają moc witamin, wyjątkowy smak i świetnie sprawdzą się w kuchni.
Delikatne i chrupiące grzyby enoki to prawdziwa perełka azjatyckiej kuchni, która zdobyła serca wielu smakoszy na całym świecie. Dzięki swojej subtelnej, lekko orzechowej nucie, enoki świetnie pasują do różnorodnych potraw, a do tego są pełne wartośc...
Zupa owocowa to smak mojego dzieciństwa. Najlepszą gotowała babcia, a ja do tej pory korzystam z jej przepisu. Jagody w takim wydaniu są pyszne, a zupa aż prosi się o dokładkę.
Czy w piątek 16 sierpnia można jeść mięso? Jak się okazuje, przy okazji długiego weekendu nie wszyscy katolicy mogą zaprosić znajomych na grilla, by zjeść kiełbasę czy karkówkę. Poniżej publikujemy listę diecezji, które udzieliły i nie udzieliły dysp...
Ciasto bananowe bez pieczenia zachwyca smakiem i prostotą. Będzie niekwestionowanym The post Ciasto bananowe w 10 minut. Krem można jeść łyżkami appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Jeżeli twierdzisz, że kopytka muszą być z ziemniakami, to jesteś w dużym błędzie. Anna Lewandowska udowodniła, że ziemniaki są zbędnym składnikiem. Ten, który użyła, jest o niebo lepszy i zdrowszy.
Płatki owsiane to produkt powszechnie uznawany za wyjątkowo zdrowy. Dietetycy nie przestają chwalić ich pozytywnych cech oraz wpływu na prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Ale co z jedzeniem ich na surowo? Tutaj pojawia się pewne zastrzeżenie.
Pieczone ziemniaki są stałym elementem polskiej kuchni, znane ze swojej prostoty i doskonałego smaku. Czasami warto jednak spróbować czegoś nowego lub odświeżyć nieco codzienny przepis. Świetnie sprawdzą się wtedy ziemniaki po grecku.