Grażyna i Mirosław Paczóscy to hodowcy, którzy nie zmieniają podmiotu skupowego w zależności od rynkowej koniunktury. Cenią sobie lojalność i dobrą współpracę w każdej dziedzinie i dlatego też od początku obecności grupy Polmlek w ich rejonie, niezmiennie sprzedają do niej mleko i również niezmienni...
Limit 5 m³ wody, zwłaszcza dla gospodarstw hodowlanych, to stanowczo za mało na dzisiejsze warunki. KRIR apeluje do ministra o zmiany, bo za przekroczenie tego limitu grożą rolnikom surowe kary.
W czasie programu "Poranek polityczny" w TVP Info prowadząca zadała gościom pytania w kontekście wzbudzającego emocje nowego przedmiotu w szkołach, czyli edukacji zdrowotnej. Choć odpowiedź nie była trudna, nikt nie udzielił prawidłowej.
Sekret idealnie klarownego rosołu tkwi nie tylko w sposobie gotowania zupy. I Ślązaczki dobrze o tym wiedzą. Dlatego, gdy przygotowują to danie na niedzielę czy święto, ogromną wagę przywiązują do rodzaju mięsa, odpowiedniej mocy ognia pod garnkiem,...
Ten ser to wielka duma Podlasia, która powoli zdobywa serca smakoszy w całym kraju. Ów wyjątkowy produkt wyróżnia się bogactwem białka i niepowtarzalnym smakiem, a jego tradycja sięga XVII wieku.
Mało kto potrafi uporać się z silnią w tym zadaniu i podać poprawny wynik. Znaczna część osób wykłada się na zagadce matematycznej lub kłóci o odpowiedź, a co z resztą? Tylko nieliczni omijają sprytnie łamigłówkowe haczki, licząc w pamięci i bez podp...
Iga Świątek i Casper Ruud jako pierwsi dotarli do finału turnieju miksta w wielkoszlemowym US Open. Rywalami polsko-norweskiego duetu będzie włoska para Sara Errani i Andrea Vavassori, którzy pokonali Amerykanów Danielle Collins i Christian Harrison.
Stanisław Soyka ma w dorobku nie tylko „Tolerancję” czy „Cud niepamięci”. Nagrał też polską wersję jednego z najbardziej rozpoznawalnych hitów kina animowanego — utworu, który większość z nas nuci od pierwszych taktów, lecz mało kto kojarzy go z jego...
Chcesz zrzucić kilka kilogramów, ale marzy ci się danie z makaronem? Jest na to sposób - szybki, prosty i, chociaż trudno w to uwierzyć, praktycznie bez kalorii i węglowodanów. Konjac na pierwszy rzut oka wygląda jak zwykły makaron. W Japonii znany j...
Czy podczas zakupów w dyskoncie naprawdę oszczędzamy? Nowy dokument ZDF rzuca światło na kulisy działania jednego z największych graczy na rynku – sieci Lidl. Byli pracownicy firmy zdradzają mechanizmy, które mają jeden cel: skłonić klientów do wydaw...