Marzysz o szarlotce, która jest nie tylko pyszna, ale także zdrowa i lekka? Szarlotka jaglana bez cukru i mąki to idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się słodkościami bez wyrzutów sumienia. Ta wersja tradycyjnego ciasta jest pełna smaku, a jednocześnie nie tuczy. Sprawdź, jak przy...
Masz ochotę na ciastka, ale unikasz cukru i mąki pszennej? Nie musisz rezygnować z przyjemności. Poznaj prosty przepis na bezglutenowe ciastka owsiane. Wypróbuj raz, a już na stałe zagoszczą w twoim menu.
Co można zmienić w przepisie na naleśniki? Wydaje się, że wszystkie składniki są wprost niezbędne. Otóż nie. Blogerka, która nie je cukru ani glutenu, znacznie skróciła recepturę. Przygotowała naleśniki używając tylko dwóch produktów. Na pewno masz j...
Międzynarodowe ceny cukru spadły w grudniu – wynika ze styczniowego raportu FAO. Dane pokazują, że wskaźnik światowych cen cukru FAO wyniósł w grudniu 120,0 punktów co stanowi spadek o 6,4 punktu (5,1 procent) w porównaniu z listopadem. Na świe...
Kiedy na stole pojawia się ciasto od cioci Rysi, chętnych do jedzenia zdecydowanie nie brakuje. W szczególności gdy jest to mannowiec, czyli wyjątkowo smaczny deser bez ani grama mąki. Jak podpowiada sama nazwa, jego składnikiem jest przede wszystkim...
Placki z cukinii to pyszne i pożywne danie, które doskonale sprawdzi się zarówno jako przekąska, jak i danie główne. Tradycyjnie przygotowywane z dodatkiem mąki, mogą być ciężkostrawne i kaloryczne. Jednak istnieje sposób, aby cieszyć się ich smakiem...
Rzetelny przepis na złocisty i puszysty biszkopt jest na wagę The post Biszkopt podkarpacki bez mąki pszennej. Puszysty i nieopadający appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Zapomnij o tradycyjnym biszkopcie! Poznaj przepis na biszkopt podkarpacki, który swoją lekkością i delikatną teksturą podbija podniebienia Polaków. To ciasto łączy w sobie chrupiącą skórkę, puszyste wnętrze i niepowtarzalny smak, do tego jest proste...
Aż trudno uwierzyć, co jest głównym składnikiem tego ciasta. Nietypowe brownie jest wilgotne i pyszne. Jego podstawą, w miejsce mąki, są rośliny strączkowe.
Napoje typu "zero" stały się w świadomości społecznej zdrową alternatywą dla znanych nam od dziesięcioleci gazowanych trunków pełnych cukru. Wiele osób twierdzi jednak, że są one tak naprawdę jeszcze gorsze w swej naturze. Skąd takie zdanie? I czy ma...
Zapomnij o dżemie ze sklepu. Przygotuj domowy z sezonowego owocu, który nie ma sobie równych. Z tym przepisem dżem z borówek zrobisz nie tylko łatwo, ale też bez dodatku cukru. Smak zachwyci wszystkich i poproszą, abyś przyrządzała ten dżem znacznie...