Ceny w sklepach zmieniają się szybciej, niż wielu konsumentów jest w stanie to zauważyć. Najnowsze dane pokazują, że w sierpniu portfele Polaków mogły odetchnąć z ulgą. Ale czy ta tendencja utrzyma się w kolejnych miesiącach? Sygnały płynące z rynku...
Rynek handlu spożywczego w Niemczech dynamicznie się zmienia. Najnowszy raport „Kundenmonitor Deutschland 2025” ujawnia, że preferencje konsumentów przesuwają się w stronę nieoczywistych graczy. Choć dyskonty takie jak Aldi i Lidl nadal odgrywają waż...
Z okazji Wszystkich Świętych 2025 sieci handlowe w całej Polsce przygotowały szeroką ofertę zniczy i wkładów. W porównaniu do ubiegłego roku ceny wzrosły średnio o 8–12%, co jest efektem rosnących kosztów surowców i transportu. Sprawdziliśmy, ile 1 l...
Biedronka, Lidl i inne duże sieci handlowe niebawem zaczną doliczać nową opłatę za zakupy. To, czy ją zapłacimy, zależeć będzie od tego, jakie produkty będziemy kupować. To efekt planowanego wdrożenia systemu kaucyjnego.
Lidl Polska testuje nową funkcję w aplikacji Lidl Plus, która ma całkowicie zmienić sposób robienia zakupów. Chodzi o rozwiązanie Scan & Go, które umożliwia samodzielne skanowanie produktów podczas zakupów i płacenie bez konieczności wyjmowania ich z...
Gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta? Podkarpacka sieć supermarketów intensywnie się rozwija, sukcesywnie otwierając nowe placówki w różnych częściach kraju. Jej zarząd realizuje strategię odmienną od tej stosowanej przez Biedronkę, Dino czy Lid...
Auchan utrzymał pozycję najtańszej sieci handlowej w Polsce, wynika z analizy ASM Sales Force Agency.We wrześniu przeciętny koszyk zakupowy w tej sieci kosztował 286,58 zł, minimalnie więcej niż miesiąc wcześniej, gdy Auchan również zajmował pierwsze...
"Sandra's Matcha" budzi w uniwersum TikToka zaskakująco wielkie emocje. Niedawno matchę Kubickiej skrytykował Dominik Rupiński, a teraz nagraniem w podobnym tonie podzieliła się Julia Szponer. Jej również nie smakowało i kubek wylądował w koszu.
Przyzwyczailiśmy się, że past takich jak hummus czy smalec z fasoli używamy jako dipu do maczania warzyw lub krakersów. Jednak taka pasta może z powodzeniem zastąpić również masło w codziennych kanapkach. Podaję przepis na lekką wersję bez strączków.