W obliczu zmian klimatycznych zagrażających tradycyjnym uprawom kakao, branża czekoladowa intensywnie poszukuje nowych kierunków rozwoju. To, co kiedyś wydawało się niemożliwe, staje się realne – produkcja kakao może wkrótce przenieść się z tropikalnych lasów deszczowych do warunków laboratoryjnych.
Ilość odsłon: 20
źródło: https://businessinsider.com.pl/gospodarka/kakao-uprawiane-w-laboratoriach-to-przyszlosc-calej-branzy/p44dtjq
kategoria: informacje, 2024-09-09 06:06:01
Inne znaleziska:
Uprawiane jest w Polsce, a mało kto je zna. Niemal całość plonów idą na sprzedaż na zachód
smakosze.pl
Ten owoc jest tak pyszny i zdrowy, że inne owoce przy nim wypadają dość blado. Niestety mimo licznych zalet, te niewielkie okazy trafiają na zachód. Tam cieszą się powodzeniem i uznaniem. W Polsce są mało znane. 
smakosze.pl, 2024-08-15 09:32:04
2024-08-15 09:32:04
Cyber Oko, Cyber Radar, inteligentny długopis. Prof. Czyżewski: Pomysły inżynierów nie mogą pozostać w laboratoriach
wprost.pl
– Publikacje naukowe to za mało, inżynier chce, by jego pomysły służyły ludziom – mówi prof. Andrzej Czyżewski, inżynier i naukowiec, którego pomysły są wdrażane do codziennej praktyki. Pomagają m.in. w komunikacji osób z tzw. zamknięcia, w diagnozow...
wprost.pl, 2024-08-21 16:36:02
2024-08-21 16:36:02
Wyrób ciasto z kakao i upiecz z masą serową. Sernik królewski smakuje jak marzenie
smakosze.pl
Ten sernik to wydanie tak znane, że doczekało się własnej nazwy. W wersji przygotowanej przez Anię Zyśk sernik taki jest nie tylko pyszny, lecz także niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu. Jego kakaowe wydanie zwala z nóg połączeniem z delikatnym...
smakosze.pl, 2024-10-27 21:06:03
2024-10-27 21:06:03