W obliczu zmian klimatycznych zagrażających tradycyjnym uprawom kakao, branża czekoladowa intensywnie poszukuje nowych kierunków rozwoju. To, co kiedyś wydawało się niemożliwe, staje się realne – produkcja kakao może wkrótce przenieść się z tropikalnych lasów deszczowych do warunków laboratoryjnych.
Ten owoc jest tak pyszny i zdrowy, że inne owoce przy nim wypadają dość blado. Niestety mimo licznych zalet, te niewielkie okazy trafiają na zachód. Tam cieszą się powodzeniem i uznaniem. W Polsce są mało znane.
– Publikacje naukowe to za mało, inżynier chce, by jego pomysły służyły ludziom – mówi prof. Andrzej Czyżewski, inżynier i naukowiec, którego pomysły są wdrażane do codziennej praktyki. Pomagają m.in. w komunikacji osób z tzw. zamknięcia, w diagnozow...
Ten sernik to wydanie tak znane, że doczekało się własnej nazwy. W wersji przygotowanej przez Anię Zyśk sernik taki jest nie tylko pyszny, lecz także niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu. Jego kakaowe wydanie zwala z nóg połączeniem z delikatnym...