Ten łatwy przepis na szybkie siekane kotlety drobiowe to świetny pomysł na obiad. Wystarczy odpowiednio przyprawić chude mięso z piersi, by w kilkanaście minut mieć na stole złociste kotlety. Dzięki temu, że są siekane, a nie rozbite, łatwiej wzbogacić ich smak innymi składnikami.
Kurczak i kapusta mogą stanowić smaczne połączenie. Ostatnio z tych produktów przyrządzam obiad, który po prostu uwielbiam. Udka kurczaka kładę na plastry kapusty, a resztę robi już piekarnik. Wychodzi danie, któremu nie brakuje smaku.
Kotlety zdecydowanie niejedno mają imię. Jedni sięgają po tradycję i tłuką w niedzielę kawałki schabu, inni przygotowują babcine mielone, nie brakuje też amatorów kotletów bez dodatku mięsa. Ten przepis zdecydowanie przypadnie do gustu wszystkim tym,...
Wątróbka może być przygotowana w smaczny sposób. Wystarczy, że poznasz przepis i na jego podstawie przygotujesz to niezwykle smaczne danie. Rodzina nie będzie mogła wyjść z podziwu, co przygotowałaś, a w dodatku poproszą o więcej.
Taka kalafiorowa zapiekanka to sycące warzywne danie z bardzo tanich składników. Spodoba się nawet niejadkom, a przy tym jest tak sycąca, że jeden kawałek wystarczy za cały obiad.
Potrawka z kurczaka to danie, które doskonale znamy ze szkolnych stołówek i obiadów u babci. Tradycyjny przepis stał się inspiracją do przygotowania chińskiej wersji, podrasowanej odpowiednio sosem sojowym i z większą wkładką warzyw. Proste i szybkie...
Lubisz pomidory? Teraz przyrządź je tak samo, jak ja. Pyszny sos nadaje tym warzywom znakomitego smaku i sprawia, że pomidory są wyjątkowo pyszne. Polecam każdemu ten prosty przepis, który warto wykorzystać w swojej kuchni.
Czasem nie trzeba dużej ilości składników czy wielu godzin spędzonych na przygotowaniach, aby wyczarować efektowną przekąskę. Tak jest w przypadku tych prostych roladek, które świetnie sprawdzą się w roli szybkiej przystawki. Na dodatek przygotowanie...
Czy wiesz, że kwiaty cukinii to nie tylko piękna ozdoba ogrodu, ale także prawdziwa kulinarna uczta? Te delikatne płatki, zanurzone w lekkim cieście i usmażone na złoto, to przekąska, która podbije podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy...
Kurczak to jedno z najchętniej wybieranych mięs nie tylko do przygotowania dania głównego, ale również przy gotowaniu rosołu. Nie każda część nadaje się jednak do stworzenia pysznego i aromatycznego wywaru.