Niedobór białka w diecie może prowadzić może prowadzić do pogorszenia elastyczności skóry, osłabienia mięśni, a nawet do osteoporozy. Jednak jego nadmiar białka też bywa zgubny. Ile gramów protein dziennie potrzebuje nasz organizm i co się może stać, gdy przesadzimy z dietą wysokobiałkową? Można śm...
Z czego słynie Dubrownik? Z murów obronnych, wpisu na listę UNESCO i oczywiście "Gry o tron". Dziś jednak mówi się o nim także w innym kontekście - jako o najbardziej zatłoczonej lokalizacji świata. W szczycie sezonu przypada tu 27 turystów na jedneg...
Sponsorowany Panele słoneczne mogą generować imponującą ilość energii elektrycznej w ciągu dnia – często więcej niż budynek lub dom może wykorzystać w danym momencie. Jednak wraz z zachodem słońca lub nadejściem chmur, produkcja ta ustaje. Pytanie b...
Wszystko zaczęło się od zobowiązania. Ogłosiłem, że przez rok będę robił 20 tys. kroków dziennie i przez ten czas w mediach społecznościowych dzielił się swoim doświadczeniem i spostrzeżeniami na ten temat.
Czy wiesz, że rezygnacja z alkoholu może zmienić twój wygląd szybciej, niż myślisz? Już po kilku tygodniach bez procentów skóra staje się bardziej promienna, oczy lśnią, a włosy odzyskują blask. Nie chodzi zresztą tylko o wygląd – on jest jedynie efe...
To już w najbliższą sobotę 26 lipca! Wielki Piknik Charytatywny w Białce w Parczewie. Na scenie mnóstwo artystów disco polo i nie tylko! The post Białka Parczewska i Wielki Piknik Charytatywny już 26 lipca first appeared on Disco-Polo.eu.
W czasach PRL-u wołowina była towarem luksusowym – można było pomarzyć o polędwicy czy rostbefie. O wiele bardziej dostępna była łata, którą również ceniono za wyrafinowany smak i wartości odżywcze. Dzisiaj nieczęsto gości na naszych stołach, co jest...
Gęsia wątróbka uchodzi za jeden z najbardziej wartościowych podrobów, a mimo to rzadko gości na polskich stołach. To źródło żelaza i białka, które działa na serce niczym naturalny zastrzyk energii.
Hodowla Roślin zwykle kojarzy się z pracą nad nowymi odmianami lub poprawą danych cech hodowlanych. Nie wszyscy wiedzą, że hodowle działają w dużo szerszym zakresie na rzecz naszego rolnictwa.
Jeśli już wybieramy wątróbkę na obiad, zazwyczaj sięgamy po drobiową, która jest delikatniejsza i łatwiejsza w obróbce niż wołowa czy wieprzowa. Jednak zapominamy o wątróbce cielęcej, a jest ona znacznie bardziej wyrafinowana od podrobów z kurczaka,...