Druga edycja badania AI Workforce Consortium wskazuje wyraźnie – aby skutecznie funkcjonować w branży specjaliści muszą łączyć wiedzę techniczną z zakresu sztucznej inteligencji z kompetencjami miękkimi. Misją Konsorcjum jest wyposażenie pracowników w narzędzia i umiejętności niezbędne do pracy w er...
Minister obrony Ukrainy, Denys Szmyhal, w serii wywiadów i wystąpień publicznych podkreśla, że zakończenie wojny z Rosją nie oznacza automatycznego zmniejszenia liczebności armii. Wręcz przeciwnie – według niego Siły Zbrojne Ukrainy pozostaną trzonem...
Komisja Wychowania Katolickiego KEP wystosowała apel w związku z planowanym wprowadzeniem do szkół przedmiotu "Edukacja zdrowotna". Biskupi postulują, by program nauczania uwzględniał katolicką etykę i naukę społeczną Kościoła. Przeczytaj Nowy przedm...
mBank, w ramach nowej strategii, będzie rozwijał spójną platformę w Polsce, Czechach i Słowacji, co może stanowić fundament potencjalnego rozwoju na kolejnych rynkach w przyszłości, poinformował wiceprezes ds. bankowości detalicznej Krzysztof Br...
Innowacje produktowe, technologie wspierające jakość, system kaucyjny w praktyce oraz wymiana doświadczeń między liderami branży – to tylko niektóre z tematów poruszonych podczas zorganizowanego przez Grupę Mlekovita IV Ogólnopolskiego Mleczarskiego...
Hazard nie jest nowym zjawiskiem, ale w epoce cyfrowej zmienia się szybciej niż wiele sektorów gospodarki. Wraz z rosnącą popularnością gier online oraz narastającą skalą nielegalnego hazardu pojawiają się pytania o bezpieczeństwo, odpowiedzialność i...
Każdy z nas ma swój sprawdzony przepis na naleśniki – często przekazywany z pokolenia na pokolenie, zapisany w starym zeszycie mamy albo babci. Niemal zawsze, niezależnie od wersji, w składnikach znajdziemy mleko. Okazuje się, że można go z powodzeni...
Schabowy to prawdziwy klasyk polskiej kuchni – kojarzy się z niedzielnym obiadem u mamy lub babci, a jego smak zna chyba każdy. Jednak nawet najpopularniejsze przepisy warto czasem delikatnie odświeżyć.
Białe ręczniki znów mogą wyglądać jak nowe - bez potrzeby kupowania kolejnych kompletów, bez agresywnej chemii i bez używania wybielaczy. Jest na to prosty sposób, z którego od lat korzystają najlepsze hotele. Wystarczą trzy tanie składniki z kuchni,...