W najnowszej analizie aplikacji PanParagon, która monitoruje polski rynek spożywczy, ujawniono, jakie rodzaje pizzy najczęściej gościły na naszych stołach w 2024 r. Badanie oparte na anonimowych danych z paragonów dostarcza ciekawych wniosków dotyczących preferencji kulinarnych Polaków.
Eksperci z aplikacji PanParagon sprawdzili, jakie rodzaje pizzy dominują na naszym rynku. Okazuje się, że klasyczna margherita jest dużo częściej wybierana niż np. hawajska.
Sezon letni wielu Polakom kojarzy się z lodami. Chętnie sięga po nie ponad 90 proc. przebadanych osób, co pozwala sądzić, że jest to jedna z najpopularniejszych przekąsek wśród naszych rodaków. Jaki marki zrobiły największą furorę na naszym rynku? Gi...
Czy to dla najdroższych telefonów, czy tych z niższej półki, zasada jest jedna - każde urządzenie musi mieć etui. Które zatem wybrać, by nie martwić się, że źle zniesie upadek na płytki?
Dochodzenie własności za pomocą rozmaitych narzędzi – tym, mówiąc najogólniej, jest właśnie windykacja. Wrocław czy Warszawa – to nie ma znaczenia. W każdym przypadku ten proces może być prowadzony na dwa podstawowe sposoby: polubownie oraz na drodze...
Magda Gessler, polska restauratorka i gwiazda programów kulinarnych, jest niekwestionowanym autorytetem w świecie gastronomii. W jej ocenie nawet jeden składnik może zepsuć całe danie. Mówi o pizzy i kebabie, których w Polsce nie brakuje.
Rodzajów pizzy jest sporo, ale ostatnio zdecydowanie najpopularniejsza jest neapolitańska. Stowarzyszenie Prawdziwej Neapolitańskiej Pizzy propaguje wiedzę na temat tego wypieku na całym świecie oraz szkoli pizzaiolo, by przygotowywali go według ściś...
Robert Makłowicz kilka miesięcy w roku spędza w swoim chorwackim domu. Dziennikarz jest właścicielem willi położonej w Dalmacji. Jak się urządził za granicą?
Dramatyczne sceny rozegrały się na popularnej plaży nad jeziorem Rusałka w Poznaniu. Wszystko przez piłkę, która wylądowała w pizzy. Skończyło się na ataku z użyciem noża.
W Neapolu brakuje piekarzy pizzy, czyli pizzaioli, i innych pracowników pizzerii. "Na całym świecie mówi się o neapolitańskiej pizzy, a u nas brakuje rąk do pracy" — podkreśla stowarzyszenie reprezentujące tę grupę zawodową. Podobna sytuacja panuje t...