Nie ma nic lepszego niż zapach świeżo upieczonego drożdżowego, który wypełnia dom ciepłem i wspomnieniami. Wybijane kaszubskie ciasto drożdżowe to przysmak, do którego wracam z sentymentem. Mięciutkie, puszyste, ze złocistą kruszonką na wierzchu, zachwyca smakiem i teksturą każdego, kto spróbuje cho...
Ciasto Bubble Tea to połączenie puszystego biszkoptu, kremowej masy śmietankowej i kolorowych kuleczek jak do bubble tea w galaretce. Wyjątkowy deser, który zachwyca wyglądem i smakiem. Idealny na imprezy i rodzinne spotkania. Wykonanie krok po kroku...
Wojciech Balczun stanął na czele ministerstwa aktywów państwowych. Jego zadaniem będzie nadzór nad 174 spółkami Skarbu Państwa o łącznej wartości ponad 400 miliardów złotych. Jest doświadczonym menadżerem, ale też gitarzystą. - Muzyka to moja życiowa...
Ewa Chodakowska od dwóch dni dzieli się z obserwującymi relacją z wyjazdu do Aten. Trenerka strzeliła sobie fotkę na leżaku i stwierdziła, że przybyło jej kilka kilogramów. Pomysłowa celebrytka szybko znalazła rozwiązanie problemu.
Ciasto jogurtowe z malinami świeżymi lub mrożonymi, a do tego jeszcze z idealnie pasującą polewą z białej czekolady, to prawdziwa rozkosz. Przepis będzie idealny nie tylko na lato.
Ciasto kokosowe to jednoporcjowy deser, który łączy prostotę przygotowania z wyjątkowym smakiem. Ma przyjemnie wilgotną konsystencję, intensywnie kokosowy aromat i świetnie zaspokaja ochotę na coś słodkiego. Możesz je przygotować w piekarniku lub w m...
Nie każde ciasto czekoladowe wychodzi idealnie – czasem jest za suche, czasem zbyt ciężkie albo błyskawicznie traci świeżość. Ale ten przepis to prawdziwy wyjątek. Ciasto jest wilgotne, miękkie i puszyste nawet kilka dni po upieczeniu, a do tego ma i...
Wszystko, co zawinięte w ciasto francuskie, wygląda o wiele lepiej. Warto wykorzystać ten patent nie tylko do przygotowywania imprezowych przekąsek, ale także ryby na obiad. Łosoś zawinięty w kruche maślane ciasto wygląda i smakuje jak z francuskiego...