Suszenie grzybów to doskonały sposób na zachowanie ich aromatu i smaku na długie miesiące. Dzięki temu możemy cieszyć się leśnymi przysmakami nawet wtedy, gdy za oknem szaleje zima. Jednak, aby suszone grzyby zachowały swoje walory, należy je odpowiednio przygotować. Jednym z najważniejszych etapów...
Szef wytwórni Lionsgate otwarcie skomentował porażkę filmu Borderlands oraz wypowiedział się o przyszłości firmy.Jon Feltheimer, prezes Lionsgate, wypowiedział się o porażce Borderlands podczas spotkania podsumowującego dochody firmy w ostatnich mies...
Film "Borderlands" okazał się sporą klapą i w zasadzie trudno jest jakkolwiek z tym dyskutować. Po tym, jak od kilku lat ekranizacje gier wideo zdawały się iść w dobrym kierunku, pokazując pełne zrozumienie tego wciąż młodego medium, któr...
Okratek australijski to grzyb o niecodziennym, trochę upiornym wyglądzie i paskudnym zapachu. Choć ma egzotyczne pochodzenie, można go znaleźć w niektórych regionach Polski. Jak wygląda i czy jest jadalny? Sprawdźmy!
Pieczarki, choć często uznawane za mniej intensywne w smaku niż grzyby leśne, mogą zaskoczyć kubki smakowe, jeśli zostaną odpowiednio przygotowane. Oto kilka porad, które pozwolą ci cieszyć się ich pełnym aromatem i smakiem.
Tych grzybów z pewnością nie pomylicie z innymi. Wyróżniają się kształtem i barwą, a ich smak wprawia w ekstazę koneserów dobrej kuchni. Poznajcie rzadkie, a jednocześnie wyjątkowo malownicze i pyszne lejkowce dęte, na które właśnie zaczyna się sezon...
Czy już teraz czas pomyśleć o wigilijnej zupie grzybowej? Tak, jeśli chcesz ją ugotować na grzybach z własnych zapasów. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod, bo grzyby nie traciły swoich właściwości ani smaku. Gdy zrobisz to prawidłowo, po rozmroż...
Grzyby to przysmak wielu Polaków. Dodajemy je do zup, sosów, a także spożywamy samodzielnie. Niestety, wyniki przeprowadzonych przez Inspekcję Jakości Handlowej Produktów Rolno-Spożywczych (IJHARS) badań są alarmujące. Okazuje się, że znaczna część g...
Są nie tylko elementem znanym z baśni i legend, ale pojawiają się również w polskich lasach. Nie każdy wie, że jest kilka rodzajów grzybów, które potrafią świecić. Niektóre są bardzo pospolite i właśnie zaczyna się na nie sezon.
Aromatyczny pasztet z mięsa rosołowego z niemałym grzybowym wsadem uszczęśliwia już po pierwszym kęsie. Trudno oprzeć się jego kremowej konsystencji i bogatemu aromatowi. A przepis to istny banał.
Gdzie szukać grzybów? To pytanie pojawia się coraz częściej wśród amatorów grzybobrania. Po kilku dniach deszczu i wysokich temperatur warto wybrać się na spacer w poszukiwaniu tych przysmaków, co udowadniają zdjęcia z pierwszych udanych zbiorów. Spe...