Jesienią nieco zwalniamy tempo, zaparzamy ulubioną herbatę, otulamy się kocem i zanurzamy w domowej, przytulnej atmosferze. Krótkie dni i chłodne wieczory sprzyjają spędzaniu czasu w mieszkaniu. Warto zatem zadbać, aby atmosfera w nim była przytulna i otulające. Styl hygge w domu na jesień sprawdzi...
Duński producent turbin wiatrowych Vestas odłożył plany otwarcia swojej największej fabryki w Polsce - przekazał "Financial Times". Firma w oświadczeniu wskazała na słabszy od oczekiwanego popyt w Europie.
Nie ma jak polskie jabłka, ale nie ma też jak… śliwki - ich smak i aromat są po prostu nie do zastąpienia. Sezon na te owoce w pełni, więc warto korzystać z tych wyjątkowych, rodzimych owoców. Dziś podzielę się kilkoma nietypowymi pomysłami na wykorz...
O tradycji przygotowywania domowych kompotów wiele osób przypomina sobie tuż przed świętami Bożego Narodzenia. Na Wigilii pojawia się kompot z suszu, który ma wyrażać wdzięczność za zbiory i zapewnić dobrobyt na cały nowy rok. Jednak jeszcze za PRL-u...
Pasjonująca Historia Kawy Po Irlandzku W Polsce Jak Kawa Po Irlandzku Zaczęła Zdobywać Polskę Kawa po irlandzku, znana jako przepis na kawę... Artykuł Kawa Po Irlandzku: Odkryj Tradycyjny Przepis pochodzi z serwisu Wszystko o kawie - PysznaKawa.pl.
Siostra Anastazja jest niekwestionowaną mistrzynią ciekawych i prostych przepisów. Spod jej ręki wszystko wychodzi wręcz idealne. Ma nawet wyjątkowy przepis na ogórki kiszone. Dzięki niemu kiszonki będą chrupiące.
Skrzydełka w miodzie to jedna z potraw, która dobra jest w zasadzie na każdą okazję. Pasuje do wielu dodatków i nie jest skomplikowana w przyrządzeniu. Oto kilka pomysłów na to danie!
Hulajnogi elektryczne stały się nieodłącznym elementem miejskiego krajobrazu. Niestety, wielu użytkowników traktuje je jak zabawkę, zapominając, że poruszanie się hulajnogą po drogach publicznych wymaga przestrzegania tych samych przepisów co jazda r...
Masz ochotę na coś, co zrewolucjonizuje Twój obiad? Zamiast zwykłych ziemniaków, wypróbuj śląski specjał. Ciapkapusta, którą podpatrzyłem u mistrzyni kuchni, to bezkonkurencyjny dodatek. Choć wygląda niepozornie, kryje w sobie sycący smak.
Polskie pierogi to nasza kulinarna duma, ale ich turecka wersja wcale nie pozostaje w tyle. Zachwycają nie tylko smakiem, ale też oryginalnym kształtem – są maleńkie, zgrabnie zlepione.