Jeżeli twierdzisz, że kopytka muszą być z ziemniakami, to jesteś w dużym błędzie. Anna Lewandowska udowodniła, że ziemniaki są zbędnym składnikiem. Ten, który użyła, jest o niebo lepszy i zdrowszy.
Siostra Aniela nie jest może najbardziej znaną z gotujących zakonnic, ale jej przepisy cieszą się wielkim uznaniem i wzięciem. Spisała ona przepis na tradycyjne polskie kopytka. Powinien on rozstrzygnąć spór o to, jak przygotowywać tę podstawową potr...
Kopytka to zarówno sposób na urozmaicenie domowego repertuaru obiadowego, jak i na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków. W PRL-u często gościły na stołach, dziś nie są już tak popularne. Może dlatego, że mało kto pamięta, jak dobrze je zrobić? Chocia...
Lubimy kopytka za smak i łatwość ich przygotowania. Teraz to danie może stać się jeszcze lepsze. Jeden produkt sprawi, że kopytka odkryjesz na nowo. Dlatego koniecznie poznaj przepis na to pyszne danie.
Zwolennicy tradycyjnego przepisu na kopytka mogą być zadziwieni. Jak to bez ziemniaków? Anna Lewandowska postawiła na inny składnik, ale również doskonale znany w kuchni polskiej. Jej kopytka są lekkie, zdrowe, bogate w składniki odżywcze. Skusisz si...
Anna Lewandowska dba o swoje ciało jak nikt inny. Trenerka nie tylko regularnie ćwiczy, ale też bardzo skrupulatnie przestrzega zasad zdrowego odżywiania. Czy w wakacje pozwala sobie na większy luz?
Anna Lewandowska 7 września obchodzi urodziny. Jak sama ujawniła, wyleciała na "drugi koniec świata". W tym wyjątkowym dniu doczekała się życzeń od męża, przyjaciół, znajomych z branży czy współpracowników. Jedne z nich zwracają uwagę.
Złociste i chrupiące kuleczki ziemniaczane to świetny sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków, które zostały z obiadu. Wystarczy wymieszać je z odrobiną mąki ziemniaczanej i ulubionymi ziołami. Przepis pani Heni robi furorę.
Magda Gessler specjalizuje się w kuchni polskiej. Chętnie podpowiada, jak zrobić schabowe, mielone, rosół czy zwykłą pomidorową. Lubi też wytykać nam błędy. Tym razem zajęła się kopytkami. Czy na pewno przyrządzamy je dobrze? Oto kilka wskazówek rest...
Charakterystyczne dla Podhala placki ziemniaczane z bryndzą to niedoceniany przysmak. Są pieczone na blasze, stanowią więc lżejszą alternatywę dla smażonych placków. A dzięki dodatkowi sera są też bogatsze w białko.
Domowe kopytka to pyszny zamiennik klasycznych ziemniaków do dania głównego. Świetnie smakują z sosem pieczarkowym lub gulaszem. Mogą być też podane solo z dowolną okrasą np. ze skwarkami. Prócz ziemniaków jesienią dodaję jeszcze jedno warzywo do mas...