Proste rozwiązania są najlepsze. Dotyczy to też gotowania i zawsze się sprawdza. Dlatego wlej jogurt do wrzątku. Wkrótce skosztujesz dania, do którego często będziesz wracać.
Omijacie maślankę w sklepie? Częściej sięgacie po jogurt naturalny, a może kefir? Czas najwyższy to zmienić. Maślanka to nie tylko smaczny i orzeźwiający, ale też niezwykle zdrowy napój, który pozytywnie wpływa na pracę całego organizmu. Temat maślan...
Czy wiesz, że z kilku składników możesz przygotować domowy majonez? Ten z przepisu będzie o wiele lżejszy niż gotowy produkt ze sklepu. Przygotowanie jest łatwe i nie zajmuje zbyt wiele czasu. Wypróbuj ten sposób, a taki majonez będziesz robić znaczn...
Smażone jogurtowe przekąski są sposobem na szybki głód. Mogą się sprawdzić jako dodatek do sałatek czy imprezowa przekąska. Są przy tym szybkie w przygotowaniu i mają ciekawy, kremowy posmak. Lepiej zrobić je w ilościach hurtowych, bo znikają błyskaw...
Jeśli łapie mnie głód, przyrządzam to pyszne danie. Robię je z wydrążonego chleba, do którego wlewam jajka z apetycznymi dodatkami. Zapewniam, że takiego smacznego chleba jeszcze nie jadłeś. Skorzystaj z tego przepisu, bo naprawdę warto.
Ciasto z morelami jest nie tylko pyszne, ale też z łatwością je upieczesz. Kilka składników i niewiele pracy w kuchni gwarantują znakomity deser. Polubi go cała rodzina i poprosi o dokładkę ciasta pełnego owoców.
Oto niezwykle łatwy przepis na szybki obiad z cukinią w roli głównej. Po połączeniu z mięsem mielonym i sosem śmietanowym wychodzi ciekawa w formie i smakowita w treści zapiekanka. To świetne danie, które dobrze odgrzewa się w mikrofalówce, więc możn...
Proste drożdżowe ciasto można zrobić z wieloma nietypowymi składnikami. Jak pokazuje ten przepis, można przyrządzić nawet ciasto o posmaku coli. I to nie używając aromatów, ale autentycznego napoju.
Połącz mleko z sokiem owocowym i przygotuj domowy ser. Jego smak zachwyci wszystkich domowników i nawet nie spojrzysz już na ten ze sklepu. Wypróbuj przepis, a rodzina aż zapieje z zachwytu.
Oto przepis na ogórki kiszone na dopalaczach. Zamiast zamykać je w słoiku i czekać na rozpoczęcie fermentacji, szczepimy zalewę już gotowymi bakteriami. Efekt? Dobrze ukiszone ogórki w kilka dni.
Klasyczne naleśniki nie mają sobie równych, jednak nawet najlepsze danie może się znudzić. W takiej sytuacji warto albo sobie od danej potrawy odpocząć, albo coś w niej zmienić. Ja postanowiłem zastosować drugą poradę.Wydawać by się mogło, że naleśni...