Nasi przodkowie jedli je chętnie, a teraz uważane są za egzotyczny przysmak. Te smaczne i zdrowe owoce mogą być nie tylko pyszną przekąską, ale też ciekawym dodatkiem do różnych dań. Pasują do mięsa, sałatek, a nawet ciast i deserów. Powinni się do nich przekonać zwłaszcza mężczyźni.
Czy wiesz, że ślimaki mogą być zdrowym i smacznym dodatkiem do twojej diety? Te niezbyt popularne przysmaki są niskotłuszczowe, pełne białka i bogate w witaminy oraz minerały. Choć to ważny element w tradycyjnej kuchni francuskiej, są spożywane na ca...
Latem tradycyjnie już wiele osób wybiera się nad Bałtyk. Wakacyjny czas sprzyja wydawaniu większej ilości pieniędzy, szczególnie w restauracjach. W miniony weekend zachodniopomorski sanepid przeprowadził kontrole w nadmorskich lokalach gastronomiczny...
Ślimaki to prawdziwa plaga w ogrodzie. Kto miał z nimi do czynienia, ten wie, jakie spustoszenie sieją i jak trudną walkę trzeba stoczyć, by ochronić swoje uprawy. Jest to jednak możliwe.Wystarczy tylko zastosować skuteczny środek i wcale nie musi to...
Kamila Szczawińska to jedna z najbardziej rozpoznawalnych polskich modelek, która zdobyła uznanie na światowych wybiegach. Od swoich skromnych początków, przez międzynarodową karierę, aż po życie rodzinne. Jak to robi, że w tak zabieganym życiu wciąż...
Branża gastronomiczna ma się coraz lepiej — wynika z najnowszego raportu PMR Market Experts. Zyskują zwłaszcza bary szybkiej obsługi - również dzięki temu, że są chętnie wybierane przez "zetki".
Zachodniopomorskie to kraina morza i jezior, o niezwykle bogatej historii i równie interesującej kuchni. Jednym z regionalnych specjałów jest śledzik po kołobrzesku, który podaje się w lokalnych restauracjach. Jak go przygotować?
Ręka do góry, kto zdążył pokłócić się o nazewnictwo jagód i borówek. Czas zakopać topór wojenny, bo zaczęliśmy nim wymachiwać, jak podczas zajadłych dyskusji o wychodzeniu na dwór i na pole. Napiszę przewrotnie: nie ma dobrej odpo...
Jest uniwersalna, smaczna, tania i można ją kupić na każdym straganie. To wszystko powoduję, że latem cukinia to jedno z naszych ulubionych warzyw. Jednak nie zawsze powinno się ją jeść. Podpowiadamy, na co zwrócić uwagę.
Ryby są bogate w witaminy i cenne wartości odżywcze. Okazuje się jednak, że jedna z ulubionych ryb Polaków jest bardzo niebezpieczna. Dowiedz się, jakiej nie podawać na obiad, a unikniesz szkodliwych substancji w swoim organizmie.
Właśnie rozpoczęły się igrzyska olimpijskie. Kibiców ciekawią nie tylko wyniki sportowców, ale też… jedzenie na olimpiadzie. Dowiedzieliśmy się, na jakie posiłki mogą liczyć zawodnicy. O wszystkich dowiesz się z artykułu.