Nasi przodkowie jedli je chętnie, a teraz uważane są za egzotyczny przysmak. Te smaczne i zdrowe owoce mogą być nie tylko pyszną przekąską, ale też ciekawym dodatkiem do różnych dań. Pasują do mięsa, sałatek, a nawet ciast i deserów. Powinni się do nich przekonać zwłaszcza mężczyźni.
Czy wiesz, że ślimaki mogą być zdrowym i smacznym dodatkiem do twojej diety? Te niezbyt popularne przysmaki są niskotłuszczowe, pełne białka i bogate w witaminy oraz minerały. Choć to ważny element w tradycyjnej kuchni francuskiej, są spożywane na ca...
Dziś wielki półfinał na kortach Rolanda Garrosa między Igą Świątek i Aryną Sabalenką. Donald Trump rozmawiał z Władimirem Putinem. Dlaczego RPP nie zmieniła stóp procentowych. Według RMF rząd Donalda Tuska nie powoła rzecznika. Czy we Francji nie będ...
Latem tradycyjnie już wiele osób wybiera się nad Bałtyk. Wakacyjny czas sprzyja wydawaniu większej ilości pieniędzy, szczególnie w restauracjach. W miniony weekend zachodniopomorski sanepid przeprowadził kontrole w nadmorskich lokalach gastronomiczny...
Ślimaki to prawdziwa plaga w ogrodzie. Kto miał z nimi do czynienia, ten wie, jakie spustoszenie sieją i jak trudną walkę trzeba stoczyć, by ochronić swoje uprawy. Jest to jednak możliwe.Wystarczy tylko zastosować skuteczny środek i wcale nie musi to...
Kamila Szczawińska to jedna z najbardziej rozpoznawalnych polskich modelek, która zdobyła uznanie na światowych wybiegach. Od swoich skromnych początków, przez międzynarodową karierę, aż po życie rodzinne. Jak to robi, że w tak zabieganym życiu wciąż...
Branża gastronomiczna ma się coraz lepiej — wynika z najnowszego raportu PMR Market Experts. Zyskują zwłaszcza bary szybkiej obsługi - również dzięki temu, że są chętnie wybierane przez "zetki".
Zachodniopomorskie to kraina morza i jezior, o niezwykle bogatej historii i równie interesującej kuchni. Jednym z regionalnych specjałów jest śledzik po kołobrzesku, który podaje się w lokalnych restauracjach. Jak go przygotować?
Ręka do góry, kto zdążył pokłócić się o nazewnictwo jagód i borówek. Czas zakopać topór wojenny, bo zaczęliśmy nim wymachiwać, jak podczas zajadłych dyskusji o wychodzeniu na dwór i na pole. Napiszę przewrotnie: nie ma dobrej odpo...
Jest uniwersalna, smaczna, tania i można ją kupić na każdym straganie. To wszystko powoduję, że latem cukinia to jedno z naszych ulubionych warzyw. Jednak nie zawsze powinno się ją jeść. Podpowiadamy, na co zwrócić uwagę.
Ryby są bogate w witaminy i cenne wartości odżywcze. Okazuje się jednak, że jedna z ulubionych ryb Polaków jest bardzo niebezpieczna. Dowiedz się, jakiej nie podawać na obiad, a unikniesz szkodliwych substancji w swoim organizmie.