Chociaż jesiotr był niegdyś przysmakiem na królewskich stołach, dziś coraz rzadziej gości na naszych talerzach. To prawdziwa szkoda, ponieważ to wyjątkowe stworzenie, nazywane często "żywą skamieniałością", ma wiele do zaoferowania. Jego delikatne, jędrne mięso, praktycznie bez ości, jest nie tylko...
Do dyspozycji mamy dziesiątki odmian owoców, które różnią się od The post „Krwisty” owoc ratuje serce. Polacy jedzą zbyt rzadko appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Wolny pokój po dorosłym dziecku, które już się wyprowadziło, wynajmuje 2 proc. właścicieli mieszkań - wynika z raportu Otodom. Jak jednak wskazano, oferta pokojów do wynajęcia wzrosła 12 proc. rok do roku.
Przegrzebki, znane także jako małże św. Jakuba, mają delikatny, lekko słodki smak oraz wyrafinowany aromat. Nawet osoby, które na ogół nie przepadają za owocami morza, chętnie sięgają po ten specjał. Dlaczego warto zwrócić na nie uwagę?
Tegoroczny wrzesień jest niezwykle upalny. Takie też mają być najbliższe dni. Meteorolodzy informują wręcz o pogodowym "kuriozum", którego doświadczymy w sobotę.
Anders Dreyer z San Diego FC w meczu z Minnesota United FC zdobył być może najpiękniejszą bramkę w całej swojej karierze. Duńczyk popisał się kapitalnym uderzeniem z połowy boiska.
Latem tradycyjnie już wiele osób wybiera się nad Bałtyk. Wakacyjny czas sprzyja wydawaniu większej ilości pieniędzy, szczególnie w restauracjach. W miniony weekend zachodniopomorski sanepid przeprowadził kontrole w nadmorskich lokalach gastronomiczny...
Ręka do góry, kto zdążył pokłócić się o nazewnictwo jagód i borówek. Czas zakopać topór wojenny, bo zaczęliśmy nim wymachiwać, jak podczas zajadłych dyskusji o wychodzeniu na dwór i na pole. Napiszę przewrotnie: nie ma dobrej odpo...
Jest uniwersalna, smaczna, tania i można ją kupić na każdym straganie. To wszystko powoduję, że latem cukinia to jedno z naszych ulubionych warzyw. Jednak nie zawsze powinno się ją jeść. Podpowiadamy, na co zwrócić uwagę.
Ryby są bogate w witaminy i cenne wartości odżywcze. Okazuje się jednak, że jedna z ulubionych ryb Polaków jest bardzo niebezpieczna. Dowiedz się, jakiej nie podawać na obiad, a unikniesz szkodliwych substancji w swoim organizmie.