Chociaż jesiotr był niegdyś przysmakiem na królewskich stołach, dziś coraz rzadziej gości na naszych talerzach. To prawdziwa szkoda, ponieważ to wyjątkowe stworzenie, nazywane często "żywą skamieniałością", ma wiele do zaoferowania. Jego delikatne, jędrne mięso, praktycznie bez ości, jest nie tylko...
Do dyspozycji mamy dziesiątki odmian owoców, które różnią się od The post „Krwisty” owoc ratuje serce. Polacy jedzą zbyt rzadko appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Wolny pokój po dorosłym dziecku, które już się wyprowadziło, wynajmuje 2 proc. właścicieli mieszkań - wynika z raportu Otodom. Jak jednak wskazano, oferta pokojów do wynajęcia wzrosła 12 proc. rok do roku.
Przegrzebki, znane także jako małże św. Jakuba, mają delikatny, lekko słodki smak oraz wyrafinowany aromat. Nawet osoby, które na ogół nie przepadają za owocami morza, chętnie sięgają po ten specjał. Dlaczego warto zwrócić na nie uwagę?
Tegoroczny wrzesień jest niezwykle upalny. Takie też mają być najbliższe dni. Meteorolodzy informują wręcz o pogodowym "kuriozum", którego doświadczymy w sobotę.
Czy uważasz, że ceny usług weterynaryjnych bardzo wzrosły w ostatnich latach? Ani jedna osoba, nikt kto opiekuje się zwierzęciem nie stwierdził, że ceny usług weterynaryjnych nie wzrosły w ostatnich latach.
Ryby są bogate w witaminy i cenne wartości odżywcze. Okazuje się jednak, że jedna z ulubionych ryb Polaków jest bardzo niebezpieczna. Dowiedz się, jakiej nie podawać na obiad, a unikniesz szkodliwych substancji w swoim organizmie.
Tilapia jest jednym z najpopularniejszych gatunków ryb na polskim rynku, często lądującym w naszych koszykach zakupowych. Jej popularność wynika z łatwej dostępności i atrakcyjnej ceny. Jednakże, jak pokazują badania, tilapia może kryć w sobie więcej...
Ryba koniecznie musi znaleźć się w twojej diecie. Okazuje się jednak, że nie każda jest tak samo zdrowa. Popularna wśród Polaków ryba została zakazana we Włoszech. Tej powinnaś unikać koniecznie.
Grzyby to przysmak wielu Polaków. Dodajemy je do zup, sosów, a także spożywamy samodzielnie. Niestety, wyniki przeprowadzonych przez Inspekcję Jakości Handlowej Produktów Rolno-Spożywczych (IJHARS) badań są alarmujące. Okazuje się, że znaczna część g...