Pistacjowe szaleństwo nadal trwa i wcale się temu nie dziwię. Po drożdżówkach, lodach czy tiramisu przyszedł czas na pyszną kawę mrożoną. W tym wydaniu smakuje lepiej niż z jakiejkolwiek kawiarni.
Ekspresowe ciasteczka z ciasta francuskiego w towarzystwie domowej pasty pistacjowej to słodki deser wart grzechu. Przygotowanie jest naprawdę ekspresowe, dzięki czemu świetnie sprawdzą się wtedy, gdy nachodzi ochota na coś słodkiego.
Mrożona kawa to nieodłączony element lata. Zroszeni potem uwielbiamy sięgać po chłodne napoje w ulubionym smaku, a tym lepiej, jeśli ten smak ma w sobie kawowe nuty. Coraz częściej jednak kawy mrożone to kaloryczne desery, które z orzeźwieniem nie ma...
Wybrałam się z fotoreporterem z Poznania do Kołobrzegu. Przygotowywaliśmy materiał o podróżach koleją. Gdy dojechaliśmy na miejsce, uznaliśmy, że nad morzem trzeba koniecznie zjeść rybę. Niestety, okazało się, że o świeżej praktycznie możemy pomarzyć...
Cascara to napój, który ma wiele wspólnego z kawą, ale faktycznie nią nie jest. Nie jest też herbatą, choć może ją nieco przypominać. Czym zatem jest cascara i jakie korzyści zdrowotne niesie za sobą jej spożywanie?
Jak podawaliśmy w Business Insider Polska, ceny podstawowych produktów spożywczych są obecnie względnie niskie. Niemniej nie brak artykułów, które bardzo szybko drożeją na całym świecie. "Sok pomarańczowy drożeje z powodu huraganów i chorób, kawa z p...
Coraz więcej firm ściąga pracowników do biur przynajmniej w formie hybrydowej. Ci jednak nie zamierzają rezygnować z raz danego przywileju. Po kawie i ostentacyjnych przywitaniach ulatniają się do domu, żeby tam faktycznie pracować.
Jeśli jesteś gotowy na eksperymenty i potrzebujesz mocnego, energetycznego zastrzyku, Red Eye Coffee może stać się Twoim nowym ulubionym napojem. Podawana samodzielnie, z dodatkiem cukru, śmietanki czy syropów, zawsze dostarczy niezapomnianych wrażeń...
Włosi uwielbiają przestrzegać rytuałów związanych ze spożywaniem kawy. Dlatego podczas włoskich wakacji, ale też w Polsce w dobrych kawiarniach, można spotkać się z espresso podanym ze szklanką wody. Czemu służy taka praktyka serwowania kawy?
Lubimy szybkie i proste rozwiązania i właśnie naprzeciw takim preferencjom wychodzą produkty instant. Są one niewątpliwie wygodne i przydatne w specyficznych sytuacjach, ale sięganie po nie codziennie nie jest dobrą praktyką.