Cynamonki to słodkie bułeczki, które pięknie pachną i smakują lepiej The post Cynamonki na każdą okazję. Zjesz raz, pokochasz na zawsze appeared first on ShareInfo.pl – Portal informacyjny - Wiadomości, porady, kulinaria.
Sałatka jarzynowa to przeszłość. Poznaj przepis wyjątkową sałatkę, która smakiem podbije podniebienia każdego. Przygotujesz ją w łatwy i szybki sposób. Zrób ją nawet dzisiaj, a rodzina polubi ją od razu i będą prosili, abyś przyrządzała ja znacznie c...
Lato to czas obfitości w ogrodzie. Słońce rozpieszcza owoce i warzywa, a my możemy cieszyć się ich smakiem i aromatem. Jednym z niecodziennych, ale niezwykle wartościowych darów natury są liście winogron. Choć często traktowane jako nieużyteczne, kry...
Kruche ciasto wypełnione kremem z mascarpone oraz śmietanki, zwieńczone owocami to deser, który sam znika ze stołu. Cieszy oko i kubki smakowe, kusząc pięknymi kolorami. Znakomicie sprawdzi się na większe i mniejsze okazje.
To ciasto szybko zasłuży sobie na miano ulubieńca całej rodziny. Herbatnikowy spód i krem śmietankowy z zatopionymi w środku owocami świetnie sprawdzi się na te mniejsze, jak i większe okazje.
Gdy mam ochotę na coś pysznego, zawsze sięgam po ten przepis. Dzięki niemu w mgnieniu oka robię pyszne ciasteczka. Te smakołyki przygotowuję z zaledwie 3 składników. Lepszych w życiu nie jadłam, dlatego polecam tę recepturę.
Chociaż cynamonki kojarzą się przede wszystkim z jesienią, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby zabrać się za pieczenie już teraz. W szczególności, gdy do cynamonowego farszu dołącza sezonowe warzywo.
Trudno o przepis na cynamonki tak prosty, a jednocześnie tak zaskakujący. Puszyste ślimaczki wypełnione są kremowym nadzieniem, a całość spowija szlachetny aromat cynamonu cejlońskiego. Brzmi bajecznie i podobnie smakuje.
Tomasz Strzelczyk zaskoczył wszystkich kolejnym przepisem. Pokazał, jak uwielbiany latem przysmak zrobić w domu. Lody wychodzą lepsze niż te kupne. Wypróbuj jego patent, a będziesz korzystać z niego przez całe lato.
Tym klopsikom nie czego nie brakuje. Karol Okrasa zadbał o to, by stały się miękkie i soczyste, a smak sprawia, że po pierwszym kęsie zapominasz o tych z IKEI. Jeśli szukasz przepisu na ideał - oto klopsiki w szwedzkim stylu, które nie dają o sobie z...