Grudnik (kaktus bożonarodzeniowy, szlumbergera) to sukulent, który na ogół kwitnie The post Wsyp 1 łyżkę do wody i podlej grudnik. Zakwitnie wcześniej appeared first on ShareInfo.pl – Portal informacyjny - Wiadomości, porady, kulinaria.
Latem nasze stopy muszą zmierzyć się z wyjątkowo trudnymi warunkami. Wysokie temperatury, długie spacery, niewygodne obuwie czy wielogodzinne stanie w jednej pozycji mogą skutkować nieprzyjemnym uczuciem ciężkości, bólu i opuchlizny. Jeśli wieczorami...
W końcu ruszył sezon na grzyby. W lasach można znaleźć już kurki, które tak lubimy. Pyszne grzyby pasują do wielu dań. Jednak jak wyczyścić kurki? Sposób mojej babci jest skuteczny, dlatego każdemu go polecam.
Pogoda nas nie rozpieszcza. Deszcz, chłód i wiatr sprawiają, że łatwo się przeziębiamy. Dlatego musimy wzmocnić naszą odporność. Tu sprawdzi się napar z korzenia, który kupisz bez trudu.
Wysoki poziom cukru rozwiążesz to już nie problem. Poznaj sposób od znanego lekarza, który powołując się na badania, radzi co włączyć do swojej diety i jak zbić poziom cukru. Nie uwierzysz, co jest głównym składnikiem.
Pielęgnacja ogórków nie musi być skomplikowana. Ciepło, dobre stanowisko, odpowiednia gleba, regularne podlewanie — to najważniejsze zasady, jakie należy stosować przy uprawie tej popularnej w polskich ogródkach rośliny. Jednak nawet jeśli wszystkie...
Rosół to zdecydowanie ulubiona zupa większości z nas, ale kiedy żar leje się z nieba, raczej z niej rezygnujemy na rzecz chłodników. Upały odpuściły, można wrócić do jego gotowania. Może tym razem wypróbujesz dodatek, który polecają szefowie kuchni?...
Poznaj przepis Ewy Wachowicz i ulepsz swoje ogórki małosolne. Jeden dodatek sprawi, że nabiorą wyjątkowego smaku. Wypróbuj ten sposób, a już nigdy nie przyrządzisz ich tradycyjną metodą. Smak trafi w gusta każdego.
Rosół jest ulubioną zupą wielu z nas, choć w czasie upałów częściej sięgamy po chłodniki. Amatorów rosołu jednak nie brakuje. Gdy temperatury nieco spadną, warto wrócić do tego smaku. Szefowie kuchni mają pewien sekret, który sprawia, że rosół w rest...
Niektórzy śmieją się, że kurki to kurczak wśród grzybów. Może mają rację? Z tym przepisem przygotowujemy je – jak kurczaka – w śmietanie. I podobnie jak z rzadka do kurczaka, dodajemy jeden ciekawy składnik.
Zupa grochowa to klasyk polskiej kuchni, który od pokoleń gości na naszych stołach. Jej aromat i sycący smak potrafią rozgrzać w chłodne dni i przywołać wspomnienia z dzieciństwa. Ale czy wiesz, co sprawia, że niektóre grochówki są wyjątkowe, a ich s...