Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej (IMGW) poinformował, że we Wrocławiu stany wody powoli opadają, podczas gdy fala powodziowa kulminuje w Brzegu Dolnym. Według IMGW stany alarmowe zostały przekroczone na 35 stacjach hydrologicznych w dorzeczu...
Obserwujemy spadek poziomu wody o 10 cm we Wrocławiu – powiedział dyrektor IMGW Robert Czerniawski podczas piątkowego powodziowego sztabu kryzysowego z udziałem m.in. premiera Donalda Tuska we Wrocławiu.
Czesi także walczą z katastrofalnymi skutkami obfitych opadów, które doprowadziły do powodzi. Tamtejsze informacje także powinniśmy śledzić z uwagą. Nawet 40 proc. wód z Moraw i Śląska Cieszyńskiego spłynie do Polski. Mogą się u nas pojawić w poniedz...
Ponad osiem metrów ma wysokość Dunaju w Budapeszcie. Stan wody zbliża się do prognozowanego przez hydrologów maksimum. Jak wygląda sytuacja powodziowa w stolicy Węgier?
Marina Łuczenko-Szczęsna niedawno urodziła drugie dziecko. Ukochany mąż Wojciech i starszy syn pary, Liam czekali na nie w domu. Piosenkarka pochwaliła się powitaniem. Ale przepych!
Katarzyna Cichopek postanowiła zaprezentować, jak wygląda jej garderoba. Luksus aż z niej wypływa. Nie zabrakło torebek, na które celebrytka wydała bajońskie sumy.
Krzysztof Rutkowski to znany wielu Polakom detektyw bez licencji, którego wielką miłością jest luksus. Szpan to jego drugie imię, nic zatem dziwnego, że jego rezydencja robi niemałe wrażenie. Przekonajcie się sami!
Puszysty, dobrze wyrośnięty i niepopękany? Taki sernik planujesz upiec, ale nie zawsze to wychodzi... Dlatego warto sobie przypomnieć podstawowe zasady, których należy przestrzegać. Dzięki nim ten wypiek nie sprawi ci przykrych niespodzianek.
Przygotowanie puszystego sernika to sztuka, a jeśli nie opada, wiedz, że masz rękę do wypieków. To nie tak prosta sprawa, jak mogłoby się wydawać. Zwłaszcza że większość popełnia jeden popularny błąd.
Za sernikiem przepada wielu z nas. Jednak zdarza się, że to uwielbiane ciasto nie wychodzi tak, jak trzeba. Sernik pęka i opada, ale dzięki temu przepisowi wyjdzie idealnie. Wszystko za sprawą nietypowego składnika.