Chociaż pogoda za oknem coraz wyraźniej wskazuje nam, że lato już się skończyło, to wciąż wiele osób urlop ma dopiero przed sobą. Jednym z najchętniej wybieranych miejsc jest malownicza Chorwacja. Podróżując do tego kraju, nie każdy spodziewa się tego, co zastanie w lokalnych tawernach.
Sałatka szwedzka na ostro to hit, który zdobywa serca miłośników kuchni na całym świecie. To idealne połączenie klasycznej szwedzkiej sałatki z pikantnym twistem, który dodaje jej wyjątkowego charakteru. Ta wersja sprawia, że każdy posiłek staje się...
Policjanci z Woli zatrzymali 18-letnią kobietę podejrzaną o usiłowanie oszustwa. Kobieta odebrała paczkę z kosmetykami, a następnie złożyła reklamację, twierdząc, że przesyłka nie dotarła. Za to przestępstwo grozi jej kara do 8 lat pozbawienia wolnoś...
Jedni urlop spędzają w domu, inni pakują samochód i ruszają nad Bałtyk, a są i amatorzy wyjazdów za granicę. Podróżując poza Polskę, nie można nie skusić się na lokalne przysmaki. Za niektóre z nich trzeba jednak słono zapłacić.
Stowarzyszenie Prawdziwej Neapolitańskiej Pizzy świętuje swoje 40-lecie, celebrując cztery dekady kultywowania tradycji i szerzenia kulinarnego dziedzictwa. Każdy, kto chce odkryć sekret na idealną "neapolitanę" może ukończyć kurs i stać si...
Polacy wypoczywając nad Jeziorem Garda we Włoszech wybrali się do jednej z tamtejszych restauracji na wakacyjny obiad. Pierwsze zaskoczenie? Ceny zamawianej pizzy okazały się zbliżone do krajowych. Jednak nie to zdumiało ich najbardziej, gdy przyszło...
Nawet najlepsze dodatki nie uratują pizzy, gdy ciasto będzie grube, twarde i mało elastyczne. Ciasto to podstawa tego najsłynniejszego dania z Włoch. Choć Włosi uwielbiają przesiadywać i jeść "na mieście", mają swoje sposoby, jak najlepszą pizzę zrob...
Włoska krucjata przeciwko ananasowi wciąż trwa. Internauta udostępnił w mediach społecznościowych zdjęcie z cennikiem z włoskiej restauracji. Pizza z ananasem kosztowała fortunę. Fani pizzy są jeszcze bardziej podzieleni.
Znudziła ci się pizza? Zrób chleb z serem według tego przepisu, a nie zawiedziesz się. Jest wiele razy lepszy niż włoski placek. Jego przygotowanie jest łatwe i błyskawiczne.
Podjechałam tylko 14 km od Pałacu Kultury i Nauki, żeby znaleźć się w miejscówce, która zupełnie nie przypomina okolicy Złotych Tarasów. Pole sałaty i ziemniaków, pyrkający ciągnik i swojskie zapachy. Na warszawskiej Białołęce mieście się gospodarstw...