Na letni deser koniecznie przygotuj ciasto z owocami i kruszonką. Sezonowe owoce nigdy nie smakowały lepiej. Połączenia ciasta, owoców i kruszonki zachwyci całą rodzinę. Przepis mojej mamy jest prosty i dzięki niemu ciasto wychodzi za każdym razem. Zdążysz zrobić je nawet dzisiaj.
Kiedy na stole pojawia się ciasto od cioci Rysi, chętnych do jedzenia zdecydowanie nie brakuje. W szczególności gdy jest to mannowiec, czyli wyjątkowo smaczny deser bez ani grama mąki. Jak podpowiada sama nazwa, jego składnikiem jest przede wszystkim...
Moja teściowa jest mistrzynią w pieczeniu tego ciasta, od lat przygotowuje je z tego samego przepisu. Ma do niego sentyment, bo to był ulubiony deser w czasach PRLu. Dziś nie jest już tak popularny, ale kiedy tylko pojawia się na stole, zachwytom nie...
Magda Gessler specjalizuje się w kuchni polskiej. Chętnie podpowiada, jak zrobić schabowe, mielone, rosół czy zwykłą pomidorową. Lubi też wytykać nam błędy. Tym razem zajęła się kopytkami. Czy na pewno przyrządzamy je dobrze? Oto kilka wskazówek rest...
Wątróbka jawi się wielu osobom jako koszmar z dzieciństwa. Warto jednak przełamać jedzeniową traumę i spróbować jej jeszcze raz. Sekret tkwi w odpowiednim przygotowaniu, o czym doskonale wiedzą mieszkanki Witroszczyna. Jak przygotować idealną wątróbk...
Nie ma nic lepszego niż zapach świeżo upieczonego chleba rozchodzący się po domu. Moja sąsiadka piecze taki chleb, że kiedy tylko go przygotowuje, cała okolica pachnie niesamowicie, a wszyscy sąsiedzi zaczynają z zazdrością spoglądać w jej stronę. W...
Tomasza Strzelczyka naszła chęć na golonkę. Nie tylko przyznał się do tego otwarcie, lecz także pokazał, jak ją sobie przygotowuje. Jego przepis nieco odbiega od tradycyjnego.
Kilka urządzeń w jednym. Do tego dostosujesz temperaturę, ustawisz czas i tryb przygotowania posiłku. Inteligentne garnki, inaczej znane jako "multicookery" potrafią bardzo ułatwić gotowanie, zaoszczędzić czas i miejsce w kuchni.
Kruche ciasto, wiśniowa warstwa i wykończenie z kruszonki i cukru pudru to połączenie po prostu idealne. Słodkość świetnie równoważy się z nieco cierpkim smakiem wiśni. Tak właśnie wygląda najlepsze ciasto na lato.