Zderzą się dwie grupy konsumentów: ten masowy, który poszukuje produktu najtańszego i konsument świadomy, który będzie kupował tę droższą, ale zdrowszą żywność – powiedział o przyszłości rolnictwa dyr. Instytutu Ekonomiki Rolnictwa Marek Wigier dla poniedziałkowej "Gazety Wyborczej".
Mówi jedna z pracownic: - Korę, suczkę w podeszłym wieku, chcieli uśpić, bo przestała być dochodowa. Wtedy wszyscy pracownicy się zbuntowali i powiedzieli, że będą strajkować.
Już za kilka miesięcy w Europie zaczną obowiązywać nowe unijne regulacje mające na celu poprawę jakości powietrza. Zmiany w przepisach obejmą m.in. limity emisji CO2 dla nowych samochodów i naliczane przez unijnych urzędników kary za ich przekroczeni...
Ruszył program Ministerstwa Zdrowia i Ministerstwa Edukacji Narodowej związany ze szczepieniem uczniów na HPV w szkołach. Decyzję o szczepieniach na HPV oprotestowuje część rodziców, a w działaniach pomagają im prawnicy. Dyrektorzy szkół są zastrasza...
Jeden z podwarszawskich hoteli wymaga od klientów SPA zaakceptowania wszelkiego ryzyka związanego z zabiegami. Zdaniem Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów to klauzula niedozwolona i jej używanie może skutkować nałożeniem kary finansowej na przed...